TBMM Başkanvekili Aydın'dan CHP'lilerin 'içki görüntülerine' sert sözler

CHP'nin Çanakkale'deki 'Adalet Kurultayı' etkinliğinde yapılan içki alemi ile ilgili sert açıklamada bulunan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Bu tür çirkinliklerin ve rezaletin kabul edilebilir bir yanı yoktur, ecdadımızın kemikleri sızladı dedi.

TBMM Başkanvekili Aydın'dan CHP'lilerin 'içki görüntülerine' sert sözler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’nin Çanakkale’deki ‘Adalet Kurultayı’ etkinliğinde yapılan içki alemi ile ilgili sert açıklamada bulunan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “Bu tür çirkinliklerin ve rezaletin kabul edilebilir bir yanı yoktur, ecdadımızın kemikleri sızladı” dedi.

CHP’nin ‘Adalet Kurultayı’nın yaptığı Çanakkale Gelibolu’daki tarihi alan başkanlığı şehitlik sınırları içerisinde içki içilerek alem yapılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Yaşanan bu tartışmalara TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da katılarak, CHP’yi sert bir dille eleştirdi.

Gelibolu’daki Tarihi Alan Başkanlığı içerisinde yer alan şehitlikte yaşananların kabul edilemez olduğunu kaydeden Ahmet Aydın, “Bu tür çirkinlikleri, rezaletleri görmek bütün halkımızı üzmüştür, kırmıştır. Kaldı ki orada ki ecdadımızın kemikleri dahi sızlamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi halk için değil, adeta halka rağmen, halkın değerleriyle alay eden, halkın inançlarına saygı duymayan bir yaklaşım içinde olan tavırlarını, hal ve hareketlerini zaman içerisinde görmek mümkündür. Bu gerçekten kabul edilebilir bir durum değil, bunun izah edilebilir bir yanı yok” dedi.

Olayın yaşandığı yerin çok önemli olduğunun altını çizen Ahmet Aydın, “İnsanlar içebilir ya da başka her türlü farklı faaliyet içerisinde bulunabilirler ama o tarihi alanda, ecdadımızın orada vermiş olduğu kol kola, omuz omuza mücadelesi Çanakkale’yi geçilmez kılan o tarihi mücadeleyi adeta gölgelenmiştir. Kesinlikle ecdadımızın kemiklerini sızlatan görüntüler. Yani halkımızın değerleriyle inançlarıyla örtüşmeyen görüntüler. Bu bütün milleti üzmüştür, derinden üzmüştür. Halkımızın inancıyla, değerleriyle örtüşmeyen bu tür görüntüler hiç yakışı kalmamıştır, doğru olmamıştır. Yani zaman zaman işte adalet ile atletin karıştırıldığını görüyoruz” diye konuştu.

Almanya ile Türkiye arasındaki gerginlik ile ilgili olarak ise Aydın, “ Kimse kusura bakmasın. Artık Türkiye ipi birilerinin elinde olan bir ülke değildir. Türkiye o ipi kopardı. Biz eskiden onların istediği ölçüde bir politika geliştirebilirdik. Devletler arası politikalarda ülkelerin ali menfaatleri esastır. Siz nasıl ki Almanya’nın ali menfaatleri için çalışıyorsanız, nasıl ki Türkiye’ye karşı bir girişimde bulunuyorsanız, mütekabiliyet esası diye karşılık prensibi dediğimiz bir prensip var. Aynı oranda bizde kendi ülkemizin ve milletimizin ali menfaatleri için çalışırız ve bize karşı nasıl bir tutum içindeyseniz, bizde size karşı aynı ile cevap veririz” şeklinde konuştu.