TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı Malatya'daki FETÖ/PDY davasına müdahil oldu

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Malatya'da görülen davada sanıkların savunmalarının alınmasına bugün de devam edilecek. TBMM ve Milli Savunma Bakanlığının davaya müdahil olma talebi kabul edildi.

TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı Malatya'daki FETÖ/PDY davasına müdahil oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Malatya’da görülen davada sanıkların savunmalarının alınmasına bugün de devam edilecek. TBMM ve Milli Savunma Bakanlığının davaya müdahil olma talebi kabul edildi.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimine ilişkin Malatya’da 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 26’sı tutuklu toplam 76 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesi’nde bulunan spor salonunda görülen davanın 2’nci duruşmasının 3’üncü oturumuna Malatya E Tipi Cezaevinde bulunan 13 sanık geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Davanın bir numaralı sanığı olan dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti tutuklu bulunduğu Düzce Cezaevinden video konferans sistemi ile duruşmaya katılırken, diğer sanıklar da bulundukları cezaevlerinden davaya aynı yöntem ile katıldı.

Öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının da davaya müdahil olma talebi mahkemeye sunuldu. Mahkeme Başkanı Vedat Koç, Malatya’da görülen 76 sanıklı FETÖ/PDY davasına TBMM ve Milli Savunma Bakanlığının müdahil olma talebini oy birliği ile kabul edildiğini açıkladı. TBMM ve Milli Savunma Bakanlığının avukatları duruşmaya müdahil olarak katılacak.