Tek anestezi ile çift ameliyat

Sivas'ta bedensel ve zihinsel engelli gence tek anestezi ile gerçekleştirilen iki farklı ameliyat başarı ile tamamlandı.

Tek anestezi ile çift ameliyat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas’ta bedensel ve zihinsel engelli gence tek anestezi ile gerçekleştirilen iki farklı ameliyat başarı ile tamamlandı.

Ailesi tarafından, Medicana Sivas Hastanesine diş eti rahatsızlığı şikayeti ile başvurulan Levent Aksu (16) isimli zihinsel ve bedensel engelli hastanın, aynı zamanda sünnetinin yapılmadığı anlaşıldı. Hastane doktorları zamandan kazanmak ve hastaya iki kez anestezi uygulanmasını engellemek için tek anestezi ile iki operasyonu birlikte yapma kararı aldı. Bugün genç hasta tek anestezi ile uyutularak bir saat süren operasyonla hem diş eti ameliyatı olurken aynı zamanda da sünneti gerçekleştirildi. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar operasyonun başarı ile tamamlandığını belirtti.

"İkinci kez narkozu önledik"

Operasyona giren Diş Hekimi Hüseyin Ceylan, hastanın diş ağrısı şikayetiyle kliniklerine başvurduğunu belirterek, "Engelli olduğu için normal tedavi prosedürün dışında genel anestezi ile tedavi yolunu uygun gördük. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra ailesinden sünnet gereksinimini de öğrendik. Eyüp hocamla birlikte konsülte edip hem diş tedavilerini hem sünnetini tek seferde tek genel anestezi ile halletme yolunu düşündük. İkimiz eş zamanlı çalıştık. Dolgularını, diş taşı temizliğini ve hepsini tek seferde bitirdik. Bir saatlik bir süre içinde de hepsini bitirdik. Bu tarz hastalarda genel anestezi seçeneğimiz bizim elimizi ayağımızı daha çok rahatlatıyor. Çünkü hastayı normal tedavi etme şeklinde kliniğimizde tedavi etme şekli yoktu. Sadece engelli hastalar için değil, aşırı korkan, sitemik hastalığı ciddi düzeyde olan hastalarımız için genel anestezi iyi bir seçenek" dedi.

"Bir taşla iki kuş vurduk"

Operasyona giren Üroloji Uzmanı Eyüp Coşar ise yaptığı açıklamada, "Diş hekimi Hüseyin Bey’le beraber engelli bir hastamıza genel anestezi altında onlar diş tedavisini bende sünnetini başarılı bir şekilde yaptık. Bu şekildeki sıkıntılı hastalarımızın, değişik sebeplerden korkan gelemeyen hastaların diş tedavilerini ve sünnetini başarılı bir şekilde yapmaktayız. Hastamızı aynı anda aynı anestezi altında yani bir taşla iki kuş vurma gibi bir işimiz oldu" şeklinde konuştu.

Levent Aksu’nun babası İrfan Aksu, oğlunun operasyonuna giren her iki doktorada teşekkür edip, "Oğlum Levent engelli olduğundan diş eti tedavisinden sıkıntı çektiğimizden dolayı Medicana Hastanesine başvurduk. Doktor Hüseyin Ceylan’ın sayesinde diş etleri ve tedavisini genel anestezi ile birlikte rahat bir şekilde yaptık. Bu arada üroloji doktorumuz Eyüp Bey ile birlikte sünnetinin de olmasını daha uygun gördüğü için ikisini aynı anda aynı anestezi altında hep birlikte tedavi ederek sağlığına kavuşmasını sağladılar" dedi.

Levent’in sağlık durumunun iyi olduğu ve her iki operasyonun da başarıyla sonuçlandığı belirtildi.