'Tek rakibim havayolları' repliği gerçek oldu

Geçmiş yıllarda araç arkası yazılarının en popüleri arasında yer alan 'Tek rakibim havayolları' cümlesi bu günlerde otobüs fiyatlarının uçak fiyatlarını yakalamasıyla gerçek oldu.

'Tek rakibim havayolları' repliği gerçek oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayram tatili öncesi akaryakıt fiyatlarındaki artış ile birlikte uçak seyahati imkânsız hale gelirken, Elazığ kalkışlı otobüs bileti fiyatları vatandaşların hem cebini yaktı hem de aklını aldı.

Artan akaryakıt fiyatları hayatı olumsuz bir şekilde etkilemeye devam ediyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi bilet fiyatlarındaki artış çoğu vatandaşın tatilde evde kalmasına neden oldu.

Yerli turistin uçak ile seyahat etmesi neredeyse imkansızlaşırken Elazığ kalkışlı İstanbul'a giden otobüs biletinin fiyatı ise en az 600 lira olarak kayıtlara geçti. Bu fiyatlara göre 4 kişilik asgari ücretle geçinen bir ailenin otobüs ile seyahat etmesi maaşının yüzde 87,27'lik kısmını yol masrafına gideceğini gösteriyor.

Aynı zamanda Elazığ kalkışlı Ankara'ya giden otobüs fiyatlarının en uygunu 470 lira, Elazığ kalkışlı İzmir'e giden otobüs fiyatlarının en uygunu 600 lira olarak belirtildi.

'Tek rakibim havayolları' repliği gerçek oldu

BAKANLIK HAREKETE GEÇECEK Mİ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı konu ile ilgili vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi hakkında yaptığı açıklamada ''Özellikle Kurban Bayramı tatili süresince ve sonrasında gerek bakanlığımız gerekse kolluk kuvvetleri tarafından ücret tarifelerine ve fahiş fiyat uygulayanlara yönelik denetimler gerçekleştirilecek. Denetimlerde fahiş bilet fiyatının yanı sıra; otobüslerin korsan taşımacılık yapıp yapmadığı, yetki belgeleri, zaman ve ücret tarifesine uyum, sürücülerin uygun yeterlilik belgeleri ve bilet denetimi yapılacak. Karayolu Taşıma Kanunu'na aykırı olarak ücret tarifesine uymayanlara ise idari para cezası kesilecek.'' ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ 'HAYIR' DEMİŞTİ

Son Dakika 23'ün sosyal medya hesabında geçtiğimiz günlerde yapılan 570 kişinin katıldığı ankette 83 kişi 'Evet' diyerek tatile çıkacağını, 53 kişi 'Kararsızım' diyerek henüz bir planı olmadığını, 434 kişi ise 'Hayır' diyerek tatile çıkmayacağını belirmişti.