TKDK destekleri iş dünyası için büyük önem taşıyor

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatör Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz'ı ziyaret ederek, kurum tarafından sağlanan desteklerin Elazığ'da tarım ve hayvancılığa dayalı sanayinin gelişmesinde çok önemli bir rol oynadığını ifade etti.

TKDK destekleri iş dünyası için büyük önem taşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YENİ TEKLİF ÇAĞRISI İŞ DÜNYASINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAKTIR

Ziyarette bir değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Sayın İl Koordinatör Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz kısa bir süre önce Odamızı ziyaret ederek bizlere  IPARD II 3. Çağrı İlanı ve konu hakkında kurum olarak yapmış oldukları tanıtım faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler vermişlerdir.

Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum ki, ilimizin tarım ve hayvancılık ile bunlara bağlı sanayi anlamında çok önemli potansiyel kaynakları sahiptir. Dolayısı ile bu potansiyelin, üretime, katma değere ve istihdama dönüşmesi anlamında yeni yatırımlara ihtiyaç var. TKDK tarafından sağlanan çok önemli destekler ile, Odamızın yoğun girişimleri neticesinde İlimiz OSB’nin  teşviklerden 6. Bölge desteklerinden istifade edecek olması yatırımlar açısından yeni bir dönemi başlatmıştır.

Ben 2018 yılında hem Teşvik Yasasındaki bu gelişme hem de TKDK destekleriyle çok önemli yatırımlar kazanacağımıza inanıyorum. TKDK Genel Sekreter Vekilimiz Sayın Yılmaz’a da yoğun gayretleri ve iş dünyasına sağlamış olduğu desteklerden ötürü teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

TÜM GİRİŞİMCİLERE KAPILARIMIZ AÇIK

Ziyarette bir değerlendirme yapan TKDK İl Koordinatör Vekili Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek,  “Sayın Başkanım öncelikle nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. TKDK olarak ifade ettiğiniz gibi tarım ve hayvancılığa yönelik tüm yatırımlara destek vererek il ekonomi ve sanayisinin gelişmesini istiyoruz.

Bu noktada kapımız tüm girişimcilere açıktır. Sayın Başkanım 3. Çağrı ilanı kapsamında Kurumumuz 21 Aralık 2017 tarihinde IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmıştır. Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında ‘Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar’ ile ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme’ tedbirlerinden başvurular kabul edilecektir. Online sistem üzerinden yapılacak başvurularda müracaat tarihlerinin dikkate alınması gerekiyor. ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme’ tedbiri için; 12.02.2018 Pazartesi günü saat 09:00´dan itibaren online sistem üzerinden gerçekleştirilecek başvurular 12.03.2018 Pazartesi günü saat 21:00´a kadar, ‘Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar’ tedbiri için; 01.03.2018 Perşembe günü saat 09:00´dan itibaren online sistem üzerinden gerçekleştirilecek başvurular ise 02.04.2018 Pazartesi günü saat 21:00´a kadar yapılabilecektir. Başvuru dosyalarının Elazığ TKDK İl Koordinatörlüğü adresine son teslim edilme tarihine kadar verilmesi gerekiyor. Aksi takdirde başvurular geçersiz olacaktır. Biz bu konularda gerekli bilgilendirmeyi yapıyor, kurumumuzu ziyaret edenleri bilgilendiriyor ayrıca web adresimizde tüm bilgileri paylaşıyoruz. Sayın Başkanım Elazığ TSO üyelerinin de bu çağrı döneminde ilgilerini bekliyor, tekrar teşekkür ediyorum” dedi.