TÜBİTAK'tan Prof. Dr. Kazım Şahin'e ödül

Elazığ Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin'ne Sağlık Bilimleri alanında 2019 yılı TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü verildi.

TÜBİTAK'tan Prof. Dr. Kazım Şahin'e ödül
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak amacıyla verdiği ‘TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri’ ve ‘2019 Yılı Fuat SEZGİN Bilim Tarihi Ödülü’ne ilişkin 2019 yılı değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.

Fırat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin, 2019 yılı TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü'nün Sağlık Bilimleri alanında ödül sahibi oldu.

Şahin, Kronik hastalıklar ve çevresel stres faktörleri alanında korunma ve tedavi stratejilerinin belirlenmesi, moleküler beslenme, beslenme alanında yeni ürünlerin geliştirilmesi ve biyoteknoloji uygulamaları, fitokimyasalların doğru ve etkin kullanımı konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle Bilim Ödülüne hak kazandı.

TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü, çalışmalarıyla gelecekte uluslararası düzeyde bilime katkı sağlayabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış kişilere veriliyor.