TÜBİTAK'tan yeni program!

TÜBİTAK Başkanı Mandal, özel gereksinimli bireylere yönelik destek programının ortak akılla ve sürecin içindeki paydaşların katkılarıyla geliştirildiğini belirtti.

TÜBİTAK'tan yeni program!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, özel gereksinimli bireylere yönelik destek programının ortak akılla ve sürecin içindeki paydaşların katkılarıyla geliştirildiğini belirterek "Bu program kapsamında bilim ve teknolojinin toplumun her kesimine ulaşılabilir olduğunu kanıtlamaya çalışacağız. Bu programda bir kotamız yok, gelen her eşik derece geçebilecek projeyi, faaliyeti desteklemek istiyoruz." dedi.

TÜBİTAK Başkanlık Binası'nda "4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Etkinliğe, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (Serçev) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri de katıldı.

Mandal, burada yaptığı konuşmada, programın başlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TÜBİTAK'ın destek programları geliştirirken arka planda saha çalışmaları yapıldığına dikkati çeken Mandal, "Mümkün olduğu şekilde sahada yer alıp empati yapmaya çalışıyoruz. Bir köy okulundaki, meslek lisesindeki çocuğumuzun heyecanı, kendini ifade edebilmesi aslında bana göre TÜBİTAK'ın asli görevi." diye konuştu.

Mandal, Kurumun üniversitelerin, ülkenin ve insanlığın ihtiyacına yönelik bilimsel projelere, iş dünyasının küresel rekabeti açısından girişimcilere, bilim insanlarına ve araştırmacılara destek verdiğine işaret etti.

TÜBİTAK'ın diğer programları kapsamında özel gereksinimli bireylere de destek sağlandığını belirten Mandal, ayrı bir programa ihtiyaç duymaları nedeniyle "4008 Programını" geliştirdiklerini anlattı.

Mandal, programın özel gereksinimlere ihtiyaç duyanlarla karşılıklı etkileşimle tasarlandığını belirterek "Ortak akılla sürecin içindeki tüm paydaşların katkılarıyla bu güne gelinmiş oldu. Bu program kapsamında bilim ve teknolojinin toplumun her kesimine ulaşılabilir olduğu kanıtlamaya çalışacağız. Bu programda bir kotamız yok, gelen her eşik derece geçebilecek projeyi, faaliyeti desteklemek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mandal, programın oluşumuna katkı veren tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.