Tuhafiyeciler Esnaf Odasından istihdama büyük katkı

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası ve İŞKUR işbirliğinde 98 kişi istihdam edildi.

Tuhafiyeciler Esnaf Odasından istihdama büyük katkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2015 yılından buya açtığı girişimcilik kurslarıyla sertifika alan kursiyerlerin yüzlercesi esnaflığa başlamasının ardından Mesleki Eğitim Kursları, İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla yapılan meslek edindirme ve geliştirme kurslarıdır.

4 işletmede 98 kişi 6 ay boyunca eğitim aldıktan sonra kursiyerlerin yüzde 50’si istihdam edilecek.

Eğitim alacaklar günlük 45 TL ücret alırken eğitim süresince sağlık sigortaları da olacak.

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş ve İŞKUR il müdürü Abdullah Balcı kursiyerlerin eğitim gördüğü yerleri ziyaret ederek kursiyerler ve işletme sahipleri ile bir araya geldi.

BALCI: “HER İSTİHDAM EDİLEN KİŞİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Ziyarette açıklamalarda bulunan İŞKUR il müdürü Abdullah Balcı, gerçekleşen ziyarettin çok verimli geçtiğini ifade ederek İŞKUR olarak evine bir kişi daha fazla ekmek götürmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

İl Müdürü Balcı: “Bizler müdürlük olarak daha çok vatandaşlarımızın istihdam edilmesi için çalışıyoruz. Bizler müdürlük olarak hem vatandaşlarımızın hem de işletmelerimizin her zaman yanındayız. Bu günde Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası ve İŞKUR işbirliğinde 98 kişi istihdam edildiği işletmelerimizi Mitat Başkanımızla ziyaret etmek istedik. İşletmelerimiz ve kursiyerlerimiz hakkında bilgi sahibi olmak istedik” dedi.

BAŞKAN: “KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, Bizler tüm kurumlarımızla işbirliği içinde çalışıyoruz bu birliktelik sayesinde Elazığ’ımızda çok güzel işler oluyor diyerek Elazığ’a katkı sağlamak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

BAŞKAN ULAŞ’TAN TEŞEKKÜR

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, “Odamız ve İŞKUR İl Müdürlüğümüz tarafından 98 kardeşimizi istihdam edildi. Bu bizleri çok mutlu etti. 98 kardeşimiz iş sahibi oldu.98 kardeşimizin en az yarısı işletmelimizde eğitimlerden sonra çalışmaya devam edecekler. Diğerleri de mesleği öğrendikleri için çok rahat iş bulacaklar. Ben buradan İŞKUR İl Müdürümüz Abdullah Balcı’ya, SGK İl Müdürümüz Ayhan Tuncer’e istihdama destek olan işletme sahipleri Bahar Oğuz’a, Mutlu Çubuk’a, Öner Çapar’a ve Şahin Ergen’e çok teşekkür ediyorum. Bizler oda olarak girişimcilik eğitimlerimizle vatandaşlarımız esnaflığa başlıyorlar. Şimdide 98 kardeşimiz istihdam edilmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bugün de İŞKUR Müdürümüzle kursiyerlerimizi istihdam eden işletmeleri ziyaret ettik. Kursiyerlerimizin mutluğu gözlerinden okunuyordu bu mutluğu gördüğümüzde bizler daha çok mutlu oluyoruz. İnşallah Elazığ’ımız için esnaflarımız ve vatandaşlarımız için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.