TÜRSAB havalimanı yolcuları için çalışma başlattı

Dün aktardığımız haberimiz sonrası önemli bir sorun başlamadan çözüme kavuştu. Elazığ Havalimanının pist bakımı nedeniyle uzun bir süre kapanacak olması sonrası, yolcuların mağduriyet yaşamaması adına çevre illere nakilleriyle bir çalışma olmaması ve bu konuda önlem alınması talebimiz kabul gördü.

TÜRSAB havalimanı yolcuları için çalışma başlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'Sorun olmadan çözüm bulunsun' başlığıyla duyurduğumuz haberde vatandaşların özellikle Malatya ve Diyarbakır’dan sabah 05:00 ve gece 01:00’de yapacakları uçuşlar başta olmak üzere havalimanlarına transferleri noktasında somut bir açıklamanın olmaması nedeniyle vatandaşları ciddi bir sorunun beklediğini belirtmiştik.

BINGÖL VE MALATYA’YA TRANSFER 

Basında yeralan haber sonrası  Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Elazığ şubesi vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına Elazığ’dan Malatya ve Bingöl havalimanlarına sefer başlatmak adına çalışma başlattıklarını açıkladı. TÜRSAB Bölge Temsilcisi Fazıl Mustafa Öktem “Duyarlılığından dolayı Elazığ basın temsilcilerine teşekkür ederek, Malatya ve Bingöl’den yapılacak tüm uçuşlardan 3 saat önce Valilik Meydanı önünden transfer başlatacaklarını” kaydetti. 

DİYARBAKIR ŞİMDİLİK YOK!

Uçuşların büyük bir bölümümün Malatya, önemli bir kısmının da Bingöl havalimanından yapılmasını beklediklerini ifade eden Öktem, Elazığlı vatandaşların Diyarbakır havalimanını çok fazla  tercih etmedikleri için bu noktada şuan için bir transfer çalışmalarının olmadığını, ancak ilerleyen süreçte talebin artması halinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına Diyarbakır’dan yapılacak uçuşların içinde transfer gerçekleştirebileceklerini kaydetti. 

REZARVASYON YAPILMASI GEREKİYOR 

TÜRSAB Elazığ temsilcisi Fazıl Mustafa Öktem Malatya ve Bingöl havalimanlarına transfer olmak isteyen yolcular için HES kodu zorunluluğu olduğunu belirterek, seyahat öncesi vatandaşların kendilerine ulaşarak yer ayırmaları gerektiğini sözlerine ekledi.