TYB Erzurum gençlikten Dağsoy, Türkiye ikincisi oldu

İstanbul'un fethinin 564. yıldönümü dolayısıyla fetih coşkusunu birlikte yaşamak ve gençlerin tarih bilincine katkı sunmak için bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Fetih Nesli Olmak ve Fatih konulu Türkiye geneli liseler arası şiir yarışmasında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum gençlikten Muhammed Eftal Dağsoy, Türkiye ikincisi oldu.

TYB Erzurum gençlikten Dağsoy, Türkiye ikincisi oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’un fethinin 564. yıldönümü dolayısıyla fetih coşkusunu birlikte yaşamak ve gençlerin tarih bilincine katkı sunmak için bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Fetih Nesli Olmak ve Fatih” konulu Türkiye geneli liseler arası şiir yarışmasında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum gençlikten Muhammed Eftal Dağsoy, Türkiye ikincisi oldu.

Yarışmaya ülkenin her yerinden binin üzerinde eser gönderildi. Prof. Dr. M. Fatih Andı’nın jüri başkanlığında, öğretim üyelerinin titiz bir değerlendirmeye aldığı eserler sonucunda TYB Erzurum Şubesi Gençlik Kolları üyesi ve aynı zamanda Erzurum 3 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenimine devam eden Muhammed Eftal Dağsoy “Müjde” isimli şiiriyle Türkiye ikincisi oldu.

Erzurum’u başarıyla temsil eden Muhammed Eftal Dağsoy’a ve Edebiyat Öğretmeni İdris Erdinç’e TYB Erzurum Şubesi’nce teşekkür belgesi takdim edildi.

TYB Erzurum Şube Başkanı M. Hanefi İspirli, Teşekkür Belgesi töreninde yaptığı konuşmada dernek olarak gençlere verdikleri önemi hatırlatarak Muhammed Efdal Dağsoy’un başarısının çok önemli olduğunu söyledi.

İspirli, liselerde Türkçe ya da edebiyat gibi alanlardaki öğretmenlerin gençlerin okumaya yazmaya dönük yüzlerini keşfetmekte çok önemli görevleri olduğunu belirterek Erzurum 3 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni İdris Erdinç’e de memnuniyetini ifade etti.

Dağsoy’un başarısının diğer okullarda da anlatılması için yetkililerin ellerinden geleni yapacaklarına inandığını söyleyen İspirli, genç şair ve yazar adaylarını TYB Erzurum Şubesi çatısında toplamaya devam edeceklerini belirtti.