Üçocaklı çocukların hayalleri gerçek oldu

Soğuk kış mevsiminde bulunduğumuz şu günlerde Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Üçocak beldesinin Kreş ve Anaokulu öğrencilerinin hayallerini, Elazığ Özel Bilgem Okullarında okuyan minik öğrenci kardeşleri gerçekleştirdi.

Üçocaklı çocukların hayalleri gerçek oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üçocak Beldesinde anaokulu ve kreş öğretmenleri aracılığıyla mektup yazan ve yaşları 3 ila 6 arasında değişen 39 çocuk, buradaki arkadaşlarına yaşadıkları belde hakkında bilgi vererek onlara hayallerini aktardılar. Yazılan mektup sonrası bunları öğrencilerine ve velilerine ileten özel anaokulu ve kreş yetkilileri, bu hediyeleri Üçocak Belediyesi tarafından tahsis edilen araçla minik çocuklara ulaştırdılar. 

AYSEL KAN: “BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN ZORUNLU İHTİYAÇLARI, ONLARIN HAYALİ”

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan özel anaokulu sorumlu müdürü Aysel Kan alışılmışın dışında bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmek istediklerini belirterek şöyle konuştu:  “Elazığ’a en uzak anaokulu olan Arıcak İlçesine bağlı Üçocak beldesindeki Üçocak anaokulundaki her çocuğumuza buradaki öğrencilerimize birer mektup yazmalarını ve hayallerini bizimle paylaşmalarını istedik. Bizlerde bir yandan oyuncak ve benzeri şeyler isteyeceklerini düşünürken, hemen hepsinin soğuk kış mevsimi dolayısıyla mont, ayakkabı ve benzeri kışlık kıyafet istemesi bizleri çok etkiledi. Bizim çocuklarımızın zorunlu ihtiyacı olan mont ve ayakkabı gibi malzemeler oradaki çocuklarımızın hayali olarak karşımıza çıktı. Bu konuda velilerimiz çok özverili çıktılar, sadece mektubu yazan öğrenciye değil, onun kardeşine kadar hediye alanlar oldu. Destek olan tüm velilerimize, okulumuz Genel Müdürü Oya Düşmez ve Okul Müdürümüz Fethi Ahmet Gül ile araç desteği sağlayan Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül Beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÜÇOCAK BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ YEGÜL: “ BELDEM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Elazığ’ın en uzak beldesi olmalarına karşın unutulmadıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, öğrencilerin birçoğunun alım gücünün olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üçocak’ta ki öğrencilerimiz öğretmenleri aracılığıyla buradaki kardeşlerine mektup yazdılar ve onlarda sağ olsunlar onların hayallerinin fazlasını gerçekleştirmişler, bu duyarlıklarından dolayı okul yetkililerine, duyarlılıklarından dolayı da tüm öğrenci ve velilerine beldem adına teşekkür ediyorum”dedi.

ÜÇOCAK İLKOKUL MÜDÜR YARDIMCISI UĞUR YILDIRIM: “ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASINA İNMEK ÇOK GÜZEL”

Hediye paketlerini teslim alan Üçocak İlkokul Müdür Yardımcısı Uğur Yıldırım da “Projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum, kırsal kesimde yaşayan öğrencilerimizin gerçekten çok eksiği var, mesela bir çocuğumuzun hiç ayakkabı giymediğine şahit olduk. Çocukların hayal dünyasına inmek çok güzel bir şey bu yardımların çocuklara ulaşmasına katkı sağlayan herkese öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum” Dedi.

Özel okul öğrencilerinden Yusuf Kaan Sancar “Kardeşime hediye aldığım için çok mutluyum, iyi günlerde kullansın” derken, Uras Talha Topal’da “Arkadaşıma mont aldığım için çok mutluyum, ona uzaktan kumandalı arabada almak istiyorum” dedi. Melih Boğru ise “Kardeşim bana mektup yazdığı için çok mutlu oldum, annemle beraber ona hediye aldık. Umarım beğenir.” Şeklinde konuştu.

Minik öğrenciler hediye paketlerini ise Üçocak Belediyesi tarafından tahsis edilen araca kendi elleriyle taşıdılar.