Uçurtma şöleni festivale dönüştü

Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği tarafından Erzurum'da düzenlenen Uçurtma Şöleni ve Gençlik Buluşması adeta festivale dönüştü.

Uçurtma şöleni festivale dönüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği tarafından Erzurum’da düzenlenen Uçurtma Şöleni ve Gençlik Buluşması adeta festivale dönüştü.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Gücümü Geçmişten Alıyorum, Engelleri Aşıyorum’ projesi kapsamında Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği tarafından Uçurtma Şöleni ve Gençlik Buluşması düzenlendi. İkramların yapıldığı ve uçurtmaların dağıtıldığı şölen, çeşitli etkinliklerle adeta festivale dönüştü.

Uçurtma Şöleni ve Gençlik Buluşması’na Kaymakam Şenol Turan, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Erdal Şahin, çocuklar ve gençler ve aileler katıldı.

Oltu’da KYK Kız Yurdu’nun hemen yanındaki arazide gerçekleştirilen uçurtma şenliği ve gençlik buluşmasına katılanlar, rüzgarın azizliğine uğradı. Şenliğe katılan gençler ve çocuklar atlet gibi koşarak uçurtmayı havalandırmaya çalıştı.

Bu yıl birincisini düzenledikleri şenliği geleneksel hale getireceklerini vurgulayan Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği Genel Başkanı Emrah Ceylan, "Sosyal aktivitenin yok denecek kadar az olduğu ilçemize biraz olsun hareketlilik getirmek istedik. İlçedeki çocuklara ve gençlere yönelik düzenlediğimiz uçurtma şöleni ve gençlik buluşmasına katılım beklediğimizden de çok oldu. Müzik eşliğinde doyasıya oynayan katılımcılara uçurtmaları dağıttık. Ancak, sonbahar olmasına rağmen yaprağın dahi kıpırdamadığı şenlikte hiçbir uçurtma gökyüzüne ulaşamadı. Herkes bir atlet gibi koşup, uçurtmayı havalandırmayı denedi ama buna çocukların pek gücü yetmedi. Yoğun istek üzerine bu gibi etkinliklerimiz devam edecek" diye konuştu.

Uçurtmalardan umudunu kesen katılımcılar, ok ustası Nuh Tufan Polat tarafından verilen bilgileri can kulağıyla dinledi. Ok atmak isteyenler uzmanların gözetiminde okları hedeflere gönderdi.

Güzel bir gün geçirdiklerini söyleyen Işık Asya Polat isimli genç, "Her şey çok güzeldi. Hiçbir etkinliğin olmadığı ilçemizde müzik eşliğinde halay çekip, göbek atarak ve daha sonra gökyüzüne çıkaramasak bile uçurtmalarla koşmamız bile stres atmamızı sağladı. Umarız bu gibi etkinlikler sık sık yapılır" dedi.

Öte yandan Atatürk Üniversitesi Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ve üzerinde ‘Uçurtma Şenliği Hatırası’ yazan afişin önünde hatıra fotoğrafı çektiren Yavuz Türkoğlu ve ekibi tarafından getirilen atlara binen çocuklar doyasıya eğlenerek unutulmaz bir gün yaşadı.