Ulaşımda yeni dönem! 'Türkiye Kart' geliyor

Farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı farklı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesini sağlayacak olan Türkiye Kart uygulamasını anlatan PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, ulaşımda yeni dönem ile alakalı açıklamada bulundu.

Ulaşımda yeni dönem! 'Türkiye Kart' geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten yaptığı açıklamada, Türkiye Kart uygulamasıyla ilgili "Örneğin, İstanbul'da almış olduğunuz bir kartla Konya'daki toplu ulaşım araçlarına binebileceksiniz. Birçok belediye ile de anlaşmamızı yaptık ve teknik entegrasyonumuzu tamamlamış durumdayız" dedi.

Gülten sözlerini şöyle sürdürdü "Türkiye Kart uygulamamız da bir önceki şuralarda çokça tartışılmış ve kararları alınmış bir uygulamamız. Türkiye Kart, farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesini sağlayacak.” dedi. 

Tüm belediyelere 'toplu ulaşım sistemlerini Türkiye Kart'ın tarif ettiği şema ve teknoloji ile revize edin, bütün kartlar birbirleriyle geçsin' şeklinde davet yazısı gönderdiklerini söyleyen Gülten, toplu ulaşım kartlarının Türkiye Kart özelliği kazanmasını teşvik amacıyla belediyelere davet yazısı gönderdiklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın yapmış olduğu tüm toplu ulaşım kanallarında Türkiye Kart uygulamasına geçilmesini planladıklarını söyleyen Gülten, Türkiye Kart, kart yığınına ve milyonlarca lira masrafın önüne geçecek bir teknoloji" ifadelerini kullandı.