'Uluslararası Harput külliyemizde zemin etüd çalışmalarımız başladı'

AK Parti teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Harput'ta yapılacak olan Uluslararası Harput Külliyesinde başlayan zemin etüd çalışmalarını yerinde inceleyerek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu'dan bilgiler aldı.

'Uluslararası Harput külliyemizde zemin etüd çalışmalarımız başladı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Milletvekili Metin Bulut, “Bir yandan adaylık devam ederken, bir yandan da vekillik devam ediyor.” Diyerek şöyle konuştu:

DEVAM EDEN ÖNEMLİ BİR PROJE

“Adaylıkla alakalı yapmış olduğumuz kısımlar vekaleten yapmış olduğumuz kısımlar. Bir yandan seçim çalışmalarına gidiyoruz, bir yandan da takip ettiğimiz, devam eden projelerle alakalı onların nasıl gittiğiyle alakalı bilgi alıyoruz. Dün Uluova’da idik, bugün de Harput’tayız. Ben Sayın Genel Sekreterime ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok uzun çalıştık bu proje üzerine. İstanbul’dan Mimarlar geldi, üzerinde çok fikir alış verişinde bulunduk. İndirdik, kaldırdık, beğenmediğimiz yerler oldu, mimarisini değiştirdik.

VALİ BEYE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Harput’a yakışır bir mimari olsun istedik. Yapmışken en güzeli olsun, en ideali olsun, bununla alakalı çok emek harcadılar. Sağ olsunlar işlerin hızlandırılmasıyla alakalı önemli adımlarda atıldı. Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz. Bazen de insiyatif aldılar. Projesini önceden yaptırdılar. Şu anda uygulama projesi bitmek üzere. Bitince bölgenin en büyük külliyelerinden bir tanesi olacak” ifadelerini kullandı.

SABUNCU: “YOĞUN BİR ÇALIŞMA SÜRECİNDEYİZ”

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu da “Sadece bu proje değil, şehrin genelinde Özel İdare kurumu olarak yoğun bir şekilde çalışmalara imza atıyoruz.” Diyerek şöyle konuştu:

“Harput’a yakışır bir eseri inşallah yakın bir zamanda şehrimize kazandırmak için gayret gösteriyoruz. Desteklerinden dolayı Sayın Milletvekilimiz Metin Bulut’a ve Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’a teşekkür ediyorum.” dedi.