Üniversite öğrencileri, çocuklar için projeler başlattı

Bingöl'de üniversite öğrencileri köy okullarında eğitim gören çocuklar için çeşitli projeleri faaliyete geçirdi.

Üniversite öğrencileri, çocuklar için projeler başlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl’de üniversite öğrencileri köy okullarında eğitim gören çocuklar için çeşitli projeleri faaliyete geçirdi.

Bingöl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, köy okullarında eğitim gören çocuklar için kırtasiye giderleri, köy okullarını boyama ve giyim yardımı sağlamak için proje başlattı.

Öğrencilerden Sümeyra Özdemir, köy okullarına kırtasiye yardımı, Fatih Esen köy okullarını boyama, Kasım Özgül köy okullarına çöp kutuları oluşturma ve Gamze Kılıç ise köy okullarında eğitim gören öğrencilere kıyafet yardımı projesi hazırladı.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında kendilerine verilen sosyal sorumluluk projesini büyüterek köylerde yaşayan öğrenci kardeşlerine yardım eli uzatmayı planladıklarını ifade eden öğrencilerden Sümeyra Özdemir, böyle bir sorumluğu yüklenmeyi ve yararlı bireyler olmayı çok önemsediklerini dile getirdi.

Projeye destek için hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini de dile getiren Özdemir, “Bu projemizi duyan herkesten destek bekliyoruz. ‘Siz De Bir Yanlışı Sildirip, Bin Doğruyu Yazdırın’ sloganı ile başladığımız sosyal sorumluluk projemiz ile köy okullarında okuyan kardeşlerimize daha fazla destek olmak için katkı sunun istiyoruz. Şimdiden bize ve köy okullarında eğitim gören kardeşlerimize sunulacak destekleriniz için teşekkür ederiz”dedi.