Vali Erkaya Yırık: 'Bademde 1, kanatlıda 3. sıradayız'

Elazığ'ın Tarım, sanayi, turizm, eğitim ve sağlık alanlarında önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Vali Erkaya Yırık, yapılan çalışmalarla şehrimizin kısa süre sonra bölgesinde yeni bir cazibe merkezi olacağını ifade etti.

Vali Erkaya Yırık: 'Bademde 1, kanatlıda 3. sıradayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber... Elazığ’ın en çok takip edilen haber sitesi Son Dakika 23’ün YouTube kanalında 'Şehir Masası'na konuşan Elâzığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ’ın mevcut potansiyelleri ile avantajlarının şehri önemli bir noktaya yükselttiğini ifade etti.

Son Dakika 23’e özel açıklamalarda bulunan Vali Yırık, “Görev yaptığınız bu süreç içerisinde şehrimizin ilçelerini ve çok sayıda belde ve köylerini ziyaret ettiniz. Sanayi kuruluşlarını ziyaret ettiniz. Turistlik bölgelerimizi gördünüz. Gözlemlerinize dayanarak Elazığ bir sanayi şehri mi, bir turizm şehri mi, bir sağlık şehri mi, eğitim şehri mi ya da farklı bir alanda öne çıkan nasıl bir şehir olarak görüyorsunuz?  Elazığ’ın rotası ne olmalıdır.” Sorumuz üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

"BADEMDE 1. KANATLI HAYVAN ÜRETİMİNDE 3. SIRADAYIZ"

Elazığ’ın gerek tarımsal kapasitesi, gerekse sanayi üretim alanında üst düzeyde olduğunu ifade eden Vali Yırık Şunları söyledi:

“Kayısı üretiminde Malatya önde biliniyor ama bu kaysının 5’te 1’i Baskil’de yetiştiriliyor. Yine bal üretiminden tutun badem üretimine, Ağın leblebisinden tutun üzüm üretimine Türkiye’de ilimiz üzüm üreticiliğinde 12. Sırada.  Badem üretiminde 1. Sırada. Kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde 3. sırada Elazığ tarım şehri de olabilir. Çünkü hem arazimiz var ve topraklarımız verimli. OSB’miz var biliyorsunuz. 2. OBS kuruluş çalışmamız devam ediyor. Tarıma dayalı besi organize sanayi çalışmalarımız devam ediyor. Elazığ sağlık şehri de olabilir, eğitim de olabilir.  Üniversitemiz var bu çok büyük bir avantaj, Havalimanımız var yani Elazığ’ın gelişmesi için tüm enstrümanlar oluşmuş ve tamamlanmış.

"TURİZM ÖNEMLİ POTANSİYEL"

Elazığ’a ulaşımın çok kolay olduğunu, turistlik destinasyon olabilecek yerlerimizin oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Vali Erkaya Yırık, şunları söyledi:

“Harput mesela çok büyük bir cevher, Palu tarihi köprüden tutun orada Kara Cimşit Bey Külliyesi’ne kadar güzergâh gerçekten tarihi bir dokuya sahip. Keban var, Sivrice Hazar Baba kayak merkezimiz var, Aslıda Elazığ son derece bakir bir yer. Elazığ’a dokunuşlarla yani dün bir arkadaşımız dokundu bugün biz, yarın başkası dokunacak. Sadece devlet değil özel sektörde kendi yapabileceği kapasitesini ortaya koyabilir. Bu noktada yatırımı yapabilirse insanlarımız geleceğimiz daha iyi olur düşüncesindeyim.”

"ELAZIĞ, TEK ALANDA DEĞİL BİRÇOK ALANDA VAR OLMALI"

Elazığ’ın tek kanaldan gidererek öne çıkmasını doğru bulmadığını şehrin her alanda kendisine rota ve hedef belirlemesi gerektiğine inandığını ifade eden Vali Erkaya Yırık, şunları söyledi:

“Eğitim noktasında gelebileceğimiz en iyi yere gelmemiz lazım. Tarım noktasına gelebileceğimiz en iyi yere gelmemiz lazım. Şu anda en iyi yerde değiliz halen daha. Sanayi noktasında üretimimiz var arttırılması lazım her geçen gün OSB’den gerçekten yükümlü firmalarımız fabrika kuruyorlar bunlar; istihdam demek, üretim de zenginleşmek demek. Tüm bunları biz teşvik ediyoruz.”