Vali Gül, Yağdonduran Tünelini makam aracıyla geçti

Sivas Valisi Davut Gül yapımı devam eden 57 kilometrelik yol yapım çalışmalarını inceleyerek Yağdonduran Tünelini kendi kullandığı makam aracı ile geçti.

Vali Gül, Yağdonduran Tünelini makam aracıyla geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas Valisi Davut Gül yapımı devam eden 57 kilometrelik yol yapım çalışmalarını inceleyerek Yağdonduran Tünelini kendi kullandığı makam aracı ile geçti.

Bölgede devam eden yatırımları yerinde gören Vali Gül, Karayolları 16.Bölge Müdürü Aydoğan Aslan’dan bilgi aldı. Tünelde yapılan çalışmaları inceleyen Gül, tünel inşaatında çalışan personel ile de sohbet etti.

Sivas-Kangal bölünmüş yol çalışmasında geçiş olarak 1750 rakımlı bölgenin kışın geçit vermediğini bu nedenden dolayı tünel çalışması başlatıldığını vurgulayan Karayolları 16.Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, yaklaşık olarak tünelin üzerinde 75 metre kalınlığında örtü kalınlığı olduğunu söyledi. Tünelin boyunun toplamda bin 650 metre olduğunu vurgulayan Aslan,"Bugün itibariyle sağ tüpte kazı destek çalışmaları tamamlandı. Şu an itibariyle araçla geçebilecek durumdayız. Sol tüpte de 250 metre kaldı. İnşallah 2018 yılı sonunda tüneli tamamlamayı planlıyoruz. Tamamlandığında hem bakım masrafları anlamında hem de kar mücadelesi anlamında yol kullanıcılarımızın konforunu artıracağız" dedi.

Vali Davut Gül ise karayolu yatırımında standardın çok yüksek olduğunu ifade ederek,"İlimiz ile ilgili karayolu ulaşımında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Başbakanımızın özel bir ilgisi oldu. Gerek Milli Eğitim Bakanımız ve gerekse de müsteşarlığı döneminde ve şimdiki dönemde Habib Soluk bakanımız ve milletvekillerimizin birebir desteklerini gördük. Şu an yollarımız çok güzel. Tabi standart yükselince eskiden sorun gibi görünmeyen şeyler sorun olmaya başladı. Bu tüneller de ondan dolayı ihtiyaç haline geldi" diye konuştu.

Kar yağdığında bu bölgenin yolunun hemen kapandığına dikkati çeken Gül, artık bu sorunun ortadan kalkacağını ifade etti. Sivas’ta başka bölgelerde de tünel çalışması yapıldığını hatırlatan Gül, bu tünelle birlikte Geminbeli’nde de tünel çalışmasının sürdüğünü vurguladı.

Kızıldağ ve Çamlıbel tünellerinin de ihale aşamasında olduğunu belirten Gül, ayrıca planlanan tüneller olduğunu da dile getirerek,"İnşallah bunlar bittiğinde Sivas daha ulaşılabilir bil il olacaktır. Bölünmüş yollarımız otoban ayarında yollardır. Bu vesile ile Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’a, Karayolları Genel Müdürlüğümüze ve Bölge Müdürlüğü ekibine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.