Vali Güzeloğlu, kanaat önderleriyle bir araya geldi

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentin kanaat önderleriyle bir araya geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun telekonferansla katıldığı toplantıda başta Afrin operasyonu olmak üzere son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmeleri aktarıldı.

Vali Güzeloğlu, kanaat önderleriyle bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentin kanaat önderleriyle bir araya geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun telekonferansla katıldığı toplantıda başta Afrin operasyonu olmak üzere son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmeleri aktarıldı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentin kanaat önderleriyle bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile kanaat önderleri katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun telekonferans ile katıldığı toplantıda başta Afrin operasyonu olmak üzere son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmeleri aktarıldı.

“Güçlü bir Türkiye var”

Binlerce kilometre öteden coğrafyanın dizayn edilmeye çalışıldığını kaydeden Bakan Soylu, “Hedefinin ne olduğu belli olmayan, oradaki yaşayanların yaşamlarının çok daha iyi olabileceğini hedeflemeyen bir anlayış içerisinde oldukları apaçık ortadadır. Binlerce kilometre öteden halimizi bilemeden, ahvalimizi bilmeden, değerlerimizi bilmeden, birbirimizle olan ilişkilerimiz bilemeden bir politika geliştirmek ve bunu dayatmak son derece yanlıştır ve bu yanlışın karşılığı ve maliyeti bizim coğrafyamızdaki insanlarımıza ait. Din birlikteliğimiz var, aynı coğrafyada yaşıyoruz, coğrafi birlikteliğimiz var, aynı tarihin içerisinden geliyoruz, tarihi birlikteliğimiz var. Bu coğrafyada evliliklerimiz var, kız alıp vermişliklerimiz var. Bunların hiçbirini bilmeyen ve bu değerlerin hiçbirisine yakınlık göstermeyen bir yapının gelip buralarda kendi adına sadece ve sadece kaosu tetiklemek için bir tarz ortaya koymasının, tavır ortaya koymasının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur ve bunu biz kabul etmeyiz. Bugün dünyanın biz istediğimiz gibi yaparız değil, Türkiye’yi kabul eden ve oturdukları her masada ‘Acaba Türkiye bu konuda ne diyor’ diyen bir anlayışa sahip güçlü bir Türkiye var. Bunu Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ile hep beraber oluşturduk. Şimdi yapmak istedikleri basit. Bölecekler, zayıflatacaklar, gücümüzü azaltacaklar, bizi siyasal iktidarsızlığa, kamu düzeninin istikrarsızlığına ve bizi bir birimize düşürerek buradan fırsat elde etmeye çalışacaklar. Buna müsaade etmeyiz” dedi.

“Terör örgütleri bugüne kadar bu memleketimize herhangi bir faydası olmadı”

Diyarbakır’da son bir yılda yapılan hizmetlerle gurur duyduklarını belirten Bakan Soylu, “Şimdi Diyarbakır’da yapılan hizmetlerle biz hepimiz övünç duyuyoruz, gurur duyuyoruz. İşin yüzde 90’ını, 95’ini sürükleyen, sırtında taşıyan belediyelerimizin kendileridir. Parklar, spor salonları, yeşil alanlar ve en az 10 yıl, 15 yıl bozulmayacak kalitede asfaltlar ve yollar. Çocuklarımıza dokunan bir anlayış. Siz orada kanaat önderlerimiz, sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri, muhterem insanlar bütün her birinizin sözü, bütün her birinizin tavrı, bütün her birinizin ortaya koyacağı irade bizim irademizden çok daha kavil, daha kuvvetli, daha yerindedir ve daha tesirlidir. Biz sadece 780 milyon metre kareden sorumlu değiliz. Biz etrafımızdaki coğrafyanın huzurundan ve kardeşliğinden de sorumluyuz. Bugün bunu tesis etmeye çalışıyoruz. Afrin’de bunu tesis etmeye çalışıyoruz. Bugün etrafımızdaki coğrafyada ve kendi coğrafyamızın içerisinde bunu tesis etmeye çalışıyoruz. Bunu en tesirli bir şekilde ortaya koyacak ve anlatacak olanlar sizlersiniz. Buna ihtiyacımız olduğunu söylemek istiyorum. Bu anlamlı ve kardeşliği tesis eden bu yapıyı tebrik ediyorum, takdir ediyorum, her birinizin ayağına sağlık diyorum. Bizim bugün saflarımızı sıklaştırmamızın zamanıdır. Terör örgütleri bugüne kadar bu memleketimize herhangi bir faydası olmadı kardeşi kardeşe düşürdü. Ekonomik olarak bizi zafiyete uğrattı, zaafa düşürdü. Bizi birbirimize tedbirli bakmaya itti. En önemlisi orada yaşayan çocuklarımızın yarına ait yükümlülüklerini yok etti. Buna müsaade etmemeliyiz” diye konuştu.

“Zeytin Dalı Harekatı barışı, kardeşliği inşa etmek amacına dönüktür”

Bakan Soylu’nun konuşmasının ardından salonda bulunanlara hitap eden Vali Güzeloğlu, Zeytin Dalı Harekatının barışı, kardeşliği inşa etmek amacına dönük olduğunu vurguladı. Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:

“Bugün Türkiye sınırları içindeki değerleri korumak, huzuru temin etmek sorumluluğunun ötesinde sınır ötesinde yine bu ülkenin güvenini, güvenliğini, huzurunu tehdit eden tüm unsurlara karşı da bir büyük mücadele gayreti içerisinde. Her geçen gün de daha güçlenen bir huzur ortamı inşa edilmektedir. Bunu güvenlik kuvvetlerimizin fedakar ve kahramanca çalışmasının yanında diğer bütün kamu hizmetlerinin alanında da inşallah hep birlikte güçlendirip, kuvvetlendireceğiz. Eğitime, sağlığa, tarıma, kültüre, hayatın her alanına insana dokunan her meseleye katkı koyarak daha iyiye taşımaya gayret ederek götüreceğiz. İnsana yakışır bir kent, insana yakışır bir şehir, insana yakışır bir hayat kalitesi inşa edeceğiz. Bugün Türkiye’nin gerek ülkesinin içindeki tehditler gerekse Zeytin Dalı Harekatıyla Afrin’de başlattığı bütün gelişmeler huzurun, güvenin ve esenliği temin etmek, barışı, kardeşliği inşa etmek amacına dönüktür. Bilin ki Zeytin Dalı Harekatıyla Afrin ve çevresi dahil bu harekatın sonunda barış, huzur bir arada yaşayan başta Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimize gelecektir.”