Vali Kaldırım'dan yeni yıl mesajı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kaldırım'dan yeni yıl mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Kaldırım mesajında, "Her yeni yılda bir önceki yılın değerlendirmesini yapıp, elde ettiğimiz birikim ve tecrübeyle şehrimizin ve ülkemizin kalkınması, gelişmesi, halkımızın birliği, beraberliği, güvenliği ve huzuru için yapılacak çalışmaları yeniden gözden geçirerek geleceğe ilişkin planlar yapıyoruz. Her zaman olduğu gibi yeni yıl, yeni hedefler ve yeni umutlar demektir.

Birçok medeniyete beşiklik yapmış Anadolu’nun muhkem kalesi, ismiyle müsemma, yiğit ve mert insanların aziz şehrinde yeni bir yılı daha karşılamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Geride bıraktığımız yılda Elâzığ’ımızı sadece bölgesinde değil Türkiye’de ve dünyada önemli bir cazibe merkezi yapma, markalaştırma ve tüm dünyanın bakışlarının üzerinde olacağı yeni destinasyonlar oluşturma adına çalışmalarımız artarak devam etti. Hazırladığımız master plan ve vizyon projelerle “Elazığ’ı Dünya’ya açıyoruz, Elazığ’ı çevreci, innovative ve akıllı şehir yapıyoruz ve Dünya’yı Elazığ’a taşıyoruz” vizyon ve parolasıyla çok kıymetli çalışmalar yaptık. Bunun en somut örneklerinden birisi şehrimize kazandırdığımız ve Organize Sanayi Bölgesinde yükselen yerli ve yabancı yatırımcıların yapmış oldukları fabrikalardır. İstihdamda tarihi bir başarı niteliğinde olan ve şehrimiz ekonomisine çok büyük katkıları olacak bu yatırımları görmek hem mutluluk verici hem de bu şehrin, tüm paydaş ve dinamikleriyle birlik ve beraberlik içinde hareket edince neler yapabileceğini ispatlar niteliktedir.

2020 yılında da eğitimden sağlığa, turizmden tarıma, su ürünlerinden tekstile, yazılımdan yeni nesil sektörlere, yöresel ürünlerden kültür ve sanata bütün potansiyel alanlarda çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Şehrin altyapısını güçlendirme, yatırım ortamını iyileştirme, daha yaşanabilir akıllı ve yeşil bir şehir oluşturma, şehri bir tarih, kültür, sanat ve müzeler şehri haline dönüştürme; spor, sağlık ve eğitimde kaliteyi artırma ve markalaşma, uluslararası bir destinasyon ve cazibe merkezi haline gelme ve şehrimizin yaşam standartları yüksek, huzurlu ve güvenli kent olma yönünü pekiştirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bunların yanı sıra vatandaşı merkeze alan ve vatandaş memnuniyeti üzerine kurduğumuz kamu hizmeti anlayışımızı, sonuç odaklı ve yerinde sorun çözen bir yaklaşımla daha etkin ve verimli hale getireceğiz.

Bu güzel vatanın bir ferdi olarak bizlere düşen, her zaman geçmişimizden aldığımız sorumlulukla, sevdalısı olduğumuz bayrağımızı daha yükseklere çıkarmaktır. Bu azim ve kararlılık ile hedeflerimize ulaşacağımızdan hiçbir şüphem yoktur. Çünkü bu kadim şehrin insanları olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de aziz şehrimize sahip çıkarak, bu müstesna şehri çok daha iyi yerlere taşımakta kararlıyız. Bunu da hep birlikte daha çok çalışarak azim ve kararlılıkla başaracağız.

​​Yeni yılı karşılayacağımız saatlerde görev yapacak tüm kamu personeli, güvenlik ve sağlık birimlerimiz kendi görev, yetki ve sorumluluk alanlarında gerekli güvenlik, trafik ve sağlık tedbirlerini almışlardır.

​​Bu duygularla, 2020 yılının aziz şehrimiz, necip milletimiz ve ülkemiz adına barış, huzur, sağlık, mutluluk ve refah dolu bir yıl olmasını diliyor, tüm hemşerilerimin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.