Vali Kalkancı: 'Adıyaman'ın dağlarında biz varız'

Kamu kurumlarının 2017 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman'ın dağlarında güvenlik güçlerinin olduğunu, terör gibi uyuşturucunun da bir sene içerisinde gündemden çıkartılacağını kaydetti.

Vali Kalkancı: 'Adıyaman'ın dağlarında biz varız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamu kurumlarının 2017 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman’ın dağlarında güvenlik güçlerinin olduğunu, terör gibi uyuşturucunun da bir sene içerisinde gündemden çıkartılacağını kaydetti.

Adıyaman’da kamu kurum ve kuruluşlar 2017 değerlendirme sunumu yaptı. Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ve vali yardımcıların katılımı ile kamu kurum ve kuruluşları 2017 yılında yapılan faaliyetlerinden bahsetti.

Kurum müdürleri hazırladıkları sunumlar eşliğinde, yapılan hizmetleri anlatırken, basın mensupları eksik hizmetlerle ilgili merak edilen soruları sordu.

Toplantıda konuşan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, ülkemiz gibi Adıyaman’ın sorunları ve çözüm önerilerine değinerek, önemli açıklamalarda bulundu.

“Adıyaman’ın dağlarında biz varız”

Ülkemizi tehdit eden terörün belini etkin mücadele ile kırıldığını, ülkemizin en önemli sorunlarının başında uyuşturucu ve trafik kazalarının olduğuna işaret eden Vali Kalkancı, Adıyaman’da terör, uyuşturucu ve trafik ile ilgili yapılan çalışmalara değindi.

Vali Kalkancı, “Adıyaman’da ‘terör’ lafı kimsenin ağzına yakışmıyor. Kentimiz teröre prim vermediği, terörü barındırmadığı için Adıyamanlı hemşerilerimizin gündeminde, tedbirin ötesinde çok fazla yer almıyor. Şundan emin olunuz ki polis ve jandarmamız terörist faaliyet meydana gelmesin diye gece gündüz her türlü tedbiri alıyor.

Biz Adıyaman’ın dağlarında da hiç kimseyi barındırmıyoruz. Adıyaman’ın dağlarında biz varız. Bizim tedbirlerimiz, bizim güvenlik görevlilerimiz var. Dağlarımızda barınamazlar, barındırmıyoruz. İlimizin sınırlarını terk eden birkaç kişi vardı onlarında yerleri tespit edilince onları da halledeceğiz. Terörü fazla gündemimizde tutmak istemiyorum. Adıyaman’a geldiğim günden beri söylüyorum. Adıyaman’ın adının terörle birlikte anılmaması lazım. Terörle bizim hiçbir işimiz yok. Manisa, Bursa ne ise Adıyaman’da da terör odur. FETÖ ile mücadele devam ediyor. Kaçak olanları, yeni tespit edilenleri yakalamaları olanlar ile ilgili gereken yapılıyor” dedi.

“Terör gibi uyuşturucuyu gelecek sene gündemimizden çıkartacağız”

Geleceğin en büyük tehlikesinin uyuşturucu olduğuna vurgu yapan Vali Kalkancı, “Uyuşturucu ailelerimizin, çocuklarımızın, milletimizin ve ülkemizin gelecekteki en büyük tehdit unsurudur. Bu konuda emin olunuz, ülkemizde terör saldırısı yapanlar, terörist yetiştirip bizi içten ve dıştan karıştırmak isteyenlerin daha büyük yatırım yaptığı, daha büyük önem verdiği diğer husus uyuşturucudur. Türkiye üzerine ciddi projeler uygulanıyor ama bizde buna müsaade etmeyeceğiz. Allah’ın izniyle hükümetimizin kararlığı, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri Bakanımızın terörle birlikte en büyük hedef alınıyor. Bu ülkenin adının adını uyuşturucu ile anılmasını önlemiş olacağız. Şehir merkezi, kırsalda, okul çevrelerine it uğursuz yaklaşmasın diye her türlü tedbiri aldık. Güvenlik güçlerimiz Adıyaman’da uyuşturucu ile mücadelede çok ciddi çalışmalar yaptı. Buna devam edeceğiz. Önümüzdeki sene terör ile birlikte uyuşturucuyu da gündemimizden çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Kalkancı trafik konusunda da Adıyaman’da önümüzdeki günlerde gelişmeler yaşanacağını ve öncelikle Atatürk Bulvarı üzerindeki yan yolların kaldırılacağını söyledi.