Vali Nurullah Naci Kalkancı Suriyelilerle bayramlaştı

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Kurban Bayramı dolayısıyla Milletvekili Salih Fırat ve Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar'la birlikte ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman'daki Çadırkentte barınan Suriyelilerle bayramlaştı.

Vali Nurullah Naci Kalkancı Suriyelilerle bayramlaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Kurban Bayramı dolayısıyla Milletvekili Salih Fırat ve Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar’la birlikte ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman’daki Çadırkentte barınan Suriyelilerle bayramlaştı.

Çadırkentte Suriyeli sığınmacılarla tek tek tokalaşarak bayramlarını tebrik eden Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Suriye’de yaşanan iç karışıklığın bir an önce son bularak, barışın hakim olmasını ve Türkiye’de ve Adıyaman Çadırkentte kalan 10 bini aşkın Suriyelinin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ülkelerine dönmesidir” dedi.

Sohbet havasında geçen ziyarette, Suriyelilere tatlı ve şeker ikram edildi. Suriye’de yaşanan savaş sonrası 5 yılı aşkın bir süredir Suriyelileri Türkiye’de ve Adıyaman’da misafir ettiklerini dile getiren Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Sizler bizim din kardeşimiz ve bir kısmı da soydaşlarımızsınız. Aynı Allah’a aynı Peygambere inanan aynı ümmete mensup insanlarız. Esas itibariyle sizi kendimizden ayırmıyoruz. Suriye’de iç karışıklığın meydana geldiği tarihten beri 3-4 milyon Suriyeli kardeşimizi Türkiye’de misafir ediyoruz. Sizler bizim misafirimiz ve kardeşlerimizsiniz. Birleşmiş Milletler ve dünya ülkeleri de dahil olmak üzere hiçbir ülke bize ve Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olmadı. Ama biz Türkiye olarak gücümüzün yettiği kadar sizleri misafir etmeye gayret ediyoruz. Bu mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle temennimiz ülkenizdeki iç karışıklığın bir an önce biterek sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ülkenize dönmenizdir. Bu vesileyle hepinizin Bayramını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çadırkentte kalan Suriyelilerden Bilal El Dali ise, “Bizlere gönül kapılarını açtıkları için misafirperverliğinden dolayı, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve hükümetine teşekkür ediyoruz. Gerçekten Türkiye halkında kardeşliği gördük. Sizde Ensar hizmeti nasıl yapılır onu gördük. Muhacirlere nasıl kucak açtığınızı gördük. Allah’ın yüce ayetine göre müminler ancak kardeştir. Bu noktada Türk kardeşlerimiz bizlere her şeyi sundular. Suriyeliler olarak bizlere yüreğini ve gönül kapılarını açan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine, bakanlıklarına, parlamentosuna, Türk halkına ve Adıyaman halkına çok teşekkür ediyorum. Biz Suriyeliler olarak Türkiye Cumhuriyetine sürekli dua ediyoruz. Yüce Allah, İslam dünyasındaki gücünüzü daim etsin. Biz sizlere müteşekkiriz” şeklinde konuştu.