Vali, tünelde çalışan işçilere tatlı ikramında bulundu

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kendi kullandığı makam aracıyla Ovit Tünelini Erzurum'dan Rize'ye geçti. Tünelde incelemede bulunan Vali Azizoğlu, Bu tünel Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya, Doğu Anadolu'dan da Ortay Asya'ya bağlayan en kestirme ve en hızlı yol olma özelliğini taşıyacak dedi.

Vali, tünelde çalışan işçilere tatlı ikramında bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kendi kullandığı makam aracıyla Ovit Tünelini Erzurum’dan Rize’ye geçti. Tünelde incelemede bulunan Vali Azizoğlu, “Bu tünel Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya, Doğu Anadolu’dan da Ortay Asya’ya bağlayan en kestirme ve en hızlı yol olma özelliğini taşıyacak” dedi.

Vali Azizoğlu, incelemelerinin ardından tünelde çalışan işçilere baklava ikramında bulundu.

Bugün Erzurum’un Pazaryolu ve İspir İlçesine giden Vali Seyfettin Azizoğlu, ilk olarak muhtarlarla ve vatandaşlarla biraraya geldi. Çay bahçesinde vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Azizoğlu, halkın sevgi seliyle karşılaştı. Eksikliklerin giderilmesi için yanındaki ilçe yetkililerine talimat verdi.

Daha sonra Erzurum’un İspir ilçesi ile Rize’nin İkizdere ilçesi arasında yapımı devam eden Ovit Tüneline geçen Vali Seyfettin Azizoğlu beraberindeki İl Emniyet Müdür vekili Cahit Şahin ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun ile tüneli bir baştan bir başa araç kullanarak geçti. Vali Azizoğlu, inşaat çalışmaları hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Tünel çıkışında işçilerle bir araya gelen Vali Azizoğlu, çalışanlara baklava ikram ederek verilen emekten dolayı tebrik etti, yaklaşan Kurban Bayramlarını kutladı.

“Ovit Tünelini araç kullanarak geçti”

Vali Azizoğlu, bu tünelin bitimiyle Karadeniz’i, Bayburt ve İspir üzerinden Erzurum’a bağlayacağını anımsattı. Tünelin, Karadeniz’i Erzurum üzerinden İran, Azerbaycan, Gürcistan üzerinden de bütün Orta Asya’ya bağlayan bir yolun başlangıcı olacağını belirten Azizoğlu, şöyle konuştu:

“Bugün Erzurum İspir Ovit girişinden 14 kilometre yol kat ederek Rize’nin İkizdere İlçesinden çıkış yaptık. Tahminen 4 yılı tamamlanan bu tünelimizi şu anda araçla geçme imkânımız oldu. Araç ile tünel geçerken yetkili arkadaşlarla gezip gördük. Tünel artık son aşamaya geldiği ve bu yılın sonunda trafiğe açılacak. Bu tünelin açılması bize şunu sağlayacak; Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya, Doğu Anadolu’dan da Orta Asya’ya bağlayan en kestirme ve en hızlı yol olma özelliğini taşıyacak. Bu bölgenin ekonomik olarak, sanayi olarak, turizm olarak hızla gelişip kalkınmasını sağlayacak. 4 yıldan bu zamana kadar mühendisinden, işçisine bütün arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. 14 kilometre gidiş ve dönüş olmakla birlikte toplam da 28 kilometrelik tüneli 4 yılda gece gündüz çalışarak, insanlarımızın hizmetine açılmış olacak. Bu vesileyle Kurban Bayramına girdiğimiz şu günlerde bayramın ülkemize barış, huzur getirmesini temenni ediyorum.”