Vali Türker Öksüz, Elazığ'ın yüz akı oldu!

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili hemşehrimiz Türker Öksüz, Kars Belediyesi'ne kayyum atanmasıyla birlikte vatandaşlar da hizmet görmeye başladı.

Vali Türker Öksüz, Elazığ'ın yüz akı oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'Çok uzun yıllardır bu şehirde Belediye Başkanlarını, Valileri takip ettik, gördük. Türker Öksüz, kendi şehri gibi çalışıyor. Yapılan her şey kendi şehrine yapılıyormuş gibi çalışıyor' ifadelerini kullanan Karslı vatandaşlar, hemşehrimiz Öksüz'ün çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade ediyorlar.

Yıllardan beri istedikleri hizmetleri alamayan Karslı vatandaşların yüzü Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili hemşehrimiz Türker Öksüz’ün Kars’a atanması ile güldü. Vali Türker Öksüz’ün Belediye Başkan Vekili atanmasıyla birlikte kentte birçok noktada aynı anda çalışmalar başlatıldı. Belediye kentte yol, kaldırım, otogar, park, bahçe, sıcak asfalt, kilit parke taş yol başta olmak üzere birçok çalışma başlattı. Kenttin her noktasında yürütülen çalışmaları gören vatandaşlar ise aldıkları hizmetlerden dolayı belediyeye tam destek vererek, hemşehrimiz Öksüz sayesinde hizmet gördüklerini aktarıyorlar.

"YAPILAN HER ŞEY KENDİ ŞEHRİNE YAPILIYORMUŞ GİBİ ÇALIŞIYOR"

Gazete Kars’ın köşe yazarlarından usta gazeteci  Muharrem Yerli’nin kaleme aldığı ‘Geç Kalınmış Bir Yazı: “Türker Öksüz”’ yazısında da hemşehrimiz Öksüz’ün kendi şehrine hizmet eder gibi çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek;  Öksüz’ün  göreve geldiğinde Kars Belediyesinde bir yığın borç, bir yığın hurda araç, haciz, icra, blokeli hesaplar, şişirilmiş Belediye kadroları  vs sorunların içerisinde bulunduğunu belirtiyor. Yerli yazısında; Öksüz’ün hayata geçirdiği projeleri sıralamanın yanı sıra; “Çok uzun yıllardır bu şehirde yaşayan bir gazeteci olarak Belediye Başkanlarını, Valileri takip ettik, gördük. Türker Öksüz, kendi şehri gibi çalışıyor. Yapılan her şey kendi şehrine yapılıyormuş gibi çalışıyor. Elbette burada, Belediye ile Valiliğe bağlı kurumların birleşmesi, güç birliği etmesi göz ardı edilemez. Makine paktı, insan gücü, para.. Yani Valilik ile Belediye kurumları birleşti. Bu büyük bir olanak.. Tabi siz iki büyük orkestrayı birleştirip, Ama önüne iyi bir maestro, şef koymazsanız Herkes kendi bildiğini çalar..Önemli olan onu yönetmektir. Sayın Öksüz bunu büyük bir ustalıkla yapıyor.” İfadelerine yer vermiş.

"SAYIN ÖKSÜZ KENDİ HEYKELİNİ ŞEHRİN DÖRT GİRİŞİNE DİKİP GİTSE HAKKIDIR"

Usta Gazeteci Yerli, kaleme aldığı yazısında hemşerimiz Türker Öksüz’ün şehirden gitmesine gönlünün elvermediğini belirterek; “Bu şehirden alınırsa yazık hem de çok yazık olur. Fakat ne zaman giderse gitsin, Sayın Öksüz kendi heykelini Şehrin dört girişine dikip gitse hakkıdır.. Millet de “Helal olsun” der.”Yakıştı” der…” ifadelerini kullanmış.

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ KİMDİR?

Kars Valisi Sayın Türker Öksüz, 1970 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ’da tamamladı. 1986 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu. 2004-2005 yılları arasında Yüksek Lisansını Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde (TODAİE) tamamlamıştır. Halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yönetim Bilimleri Dalında doktora çalışmaları devam etmektedir.

1992 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mersin Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı, 1994 yılında dil eğitimi için 8 ay süreyle İngiltere’ye gönderildi.

1995 yılında Giresun-Yağlıdere Kaymakamı olarak atandı. Erzurum-Uzundere Kaymakamlığı, Adıyaman-Kâhta Kaymakamlığı, Osmaniye ve Bartın Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2013 yılında yayınlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı hukuk Müşavirliğine atandı. 2016 yılında İçişleri Bakanlığınca TBMM’de görevlendirildi. 2017 Haziran ayından itibaren de İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür.

27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kars Valiliğine atandı. 2 Ekim 2020 yılında ise İçişleri Bakanlığı’nın ‘Kobani olayları’ soruşturma kapsamında tutuklanan HDP’li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in yerine Kars Belediyesine kayyum olarak atandı. Türker Öksüz, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve biri kız biri erkek olmak üzere 2 çocuğu bulunmaktadır.