Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından verilen oratoryo ile kutlandı.

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından verilen oratoryo ile kutlandı.

Güzel Sanatlar Lisesinde gerçekleşen anma programına Vali Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Sağlık İl Müdürü Erdoğan Öz, kurum müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, “Bugün çok anlamlı bir gün. Tarihi yeniden yaşarken İstiklal Marşımıza ve vatanımıza yeniden sahip çıkmakdaha da anlamlı bir hal aldı. Geçmişte dedelerimiz kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları vatan haline getirdiler. Bugün biz torunlar ve bizden sonra gelen nesillerde bu vatanı korumak için canını vermekten hiç tereddüt etmeyecektir” dedi.

İstiklal Marşının Milli Mücadelenin zorlu günlerinde milletin hürriyet ve istiklaline olan bağlılığının, vatan ve bayrak sevdasının en güzel ifadesi olduğunu belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Mehmet Akif, Milli Mücadele ve Çanakkale ruhunu mısralarıyla ölümsüzleştirmiş ve şanlı milletimizin istiklal destanını çağlara haykırmış, vatan ve millet aşığı bir büyük şairdir. Aynı zamanda dabir tevazu ve haysiyet abidesidir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı müsabakasına katılmayı, sırtına giyecek paltosunun bile olmamasına ve borç içinde bulunmasına rağmen, mükafat olarak konan 500 liradan muaf tutulmak kaydıyla kabul edecek ve bu eşsiz eseri hiçbir karşılık beklemeksizin kahraman milletine hediye edecek kadar da asildir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve vatanın selameti, milletin istiklali için canını ortaya koyan bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından ‘12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ programı kapsamında hazırlanan oratoryu sunumu yapıldı.

Ardından Belediye Başkanlığınca Mehmet Akif Ersoy’u anma ve İstiklal Marşı etkinlikleri kapsamında okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Nurullah Naci Kalkancı ve protokol üyeleri tarafından Cumhuriyet Altını verildi.

Programın sonunda Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve Millî Mücadele dönemini anlatan resim sergisinin açılışı yapıldı.