Vatandaş Soruyor? Devlet mi büyük, fırsatçılar mı ?

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinden gerçekleşen deprem sonrası birçok vatandaş mağduriyet yaşadı. Yaşadıkları bu mağduriyete birde fahiş kira bedelleri eklenince vatandaş isyan etti.

Vatandaş Soruyor? Devlet mi büyük, fırsatçılar mı ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremden beri ev bulamayıp, bulduğu evlerin kiralarının fahiş olması dolayısıyla bu haksızlığın devlet eli ile düzeltilmeyip  deprem fırsatçılarına göz yumulmasına depremzede vatandaşların tepkisi artarak devam ediyor… Elazığlı vatandaşlar soruyor devlet mi büyük fırsatçılar mı ?

Son Dakika 23 olarak geçen hafta gündeme taşıdığımız fahiş fiyatlarla ilgili haberimiz ile alakalı yetkililerden hiçbir açıklama gelmedi. Fahiş kira fiyatlarında ise her hangi bir düşüş yaşanmayarak, fahiş kira fiyatları sorunu bir çığ gibi büyüdü.

MİLLETVEKİLLERİ BAKANLAR GİTTİKTEN SONRA ELAZIĞ’IN YOLUNU UNUTTULAR

Konu ile alakalı görüşlerini ifade eden Hakan Çelik “ Deprem zamanı yanımızda olan ve sıkıntılar bitene kadar aramızda olacağına söz veren siyasetçilerimizden maalesef sözünde duran olamadı. O dönemde medyada yüksek kira isteyen ev sahipleri ile alakalı maliye yolu ile soruşturma açıp kira fiyatlarını normale çekeceğini belirten Sayın vekillerimiz ise bakanlar gittikten sonra Elazığ’ın yolunu unuttular. Tek güvencem devletin burada ki temsilcisi olan Sayın Valimizdir. Lütfen biz depremzedelere sahip çıkın. Ve fırsatçıları güldürüp bizi ağlatmayın” şeklinde aktardı.