Vatandaş yeşil dalga trafik sistemini istiyor

Şehrin batısında yer alan nüfusun artmasıyla birlikte özellikle sabah ve akşam saatlerinde Malatya Caddesi başta olmak üzere birçok cadde de trafik yoğunluğunun artmasıyla birlikte vatandaşlar daha önce uygulanan ve olumlu sonuçlar veren yeşil dalga trafik sisteminin yeniden hayata geçirilmesini istiyorlar.

Vatandaş yeşil dalga trafik sistemini istiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AKILLI KAVŞAK SİSTEMİ

Şuan Ahmet Aytar Meydanı önünde denenen akıllı kavşak sisteminde de sürücüler kırmızı ışıkta beklemeye devam ederken, bu sisteminin tek faydasının sürenin araç kuyruğuna göre değişim göstermesi olduğu görüldü. Çevre yolunda bu sistemin pek olumlu sonuç vermeyeceğini ifade eden vatandaşlar yeşil dalga sisteminin etkili olduğunu belirttiler.

YEŞİL DALGA SİSTEMİ NEDİR?

Özellikle birbirini takip eden sinyalize kavşaklarda sürücülerin sürekli ve sık sık kırmızı ışığa yakalanmaları durumu, kentlerimizde oldukça çok yaşanmaktadır. Bu tip durumların düzeltilmesi için oluşturulan koordine trafik sinyalizasyonuna genel olarak “yeşil dalga koordinasyon sistemleri” adı verilmektedir ve sürücülerin sabit bir hızla gitmelerini durumunda (örneğin 70 km hız ) hiçbir kırmızı ışığa yakalanmamaları uygulamasıdır.

ÖNCEDEN UYGULANMIŞ OLUMLU SONUÇ VERMİŞTİ

Daha önceden çevre yolu üzerinde uygulanan yeşil dalga sistemiyle sürücüler 60 km sabit hızla gitmeleri durumunda Hilalkent kavşağından Otogar kavşağına kadar kırmızı ışığa takılmadan seyahat edebiliyorlardı. Sürücüler bu sistemin yeniden hayata geçirilmesiyle özellikle 70 km hız ile trafiğin çevre yolunda daha akıcı olacağını belirtiyorlar.