Vatandaşa ramazan müjdesi! Zam yok

Türkiye genelinde 3 bin 500'e yakın yerel zincir marketlerde Ramazan ayı boyunca gıda ürünlerinin fiyatlarında artış yaşanmayacağı açıklandı.

Vatandaşa ramazan müjdesi! Zam yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, "Türkiye genelinde 3 bin 500'e yakın yerel zincir marketlerde Ramazan ayı boyunca gıda ürünlerinin fiyatlarında artış yaşanmayacak" ifadesini kullandı.

Ramazan ayı satışları ile yerel zincir marketlerdeki gıda fiyatlarına  ilişkin yazılı açıklama yapan Altunbilek, bir önceki aya kıyasla sebze-meyvede  turfanda döneminden bolluk dönemine geçildiğini belirtti.

Ramazan ayı süresince sepetlerin daha ucuza dolacağını dile getiren  Altunbilek, şunları kaydetti:

"Bu ramazan da spekülatif gıda artışı söylemlerine geçit vermeyeceğiz.  Vatandaşlarımız rahat olsun. Türkiye genelinde 3 bin 500'e yakın yerel zincir  marketlerde Ramazan ayı boyunca gıda ürünlerinin fiyatlarında artış  yaşanmayacak."

Altunbilek, gıda ürünlerindeki mevcut fiyatları bir önceki aya göre  değerlendirdi. Ramazan ayının bereketiyle geldiğini ifade eden Altunbilek, sebze  ve meyve grubunda geçen haftalara kıyasla fiyatların düşmeye başladığını  bildirdi. Altunbilek, şu açıklamalarda bulundu:

"Mevsimsel etkilerin ötesinde bir önceki aya kıyasla vatandaşlarımız  sebze-meyve reyonunda ramazan ayı süresince sepetlerini yüzde 10 daha ucuza  doldurabilecek. Son dönemin en çok konuşulanları arasında yer alan domatesin  fiyatı 3 liranın altına düştü. Mevsimlik ürünlerde fiyatlar standarda oturdu.

Ramazan ayı süresince patlıcan, salatalık, biber ve fasulyede  fiyatların düşmesini bekliyoruz. Bugün kilosu 1,5 TL olan İran karpuzu,  önümüzdeki günlerde yerini Adana mahsulüne bırakacak, fiyatı 1 TL'nin altına  düşecek."

KAYNAK: AA