Whatsapp neden yok ve neden çöktü?

Whatsapp'a bu akşam itibariyle erişim sıkıntısı yaşanıyor. Whatsapp neden girilmiyor sorusu şuan sosyal medyada en çok dillendirilen soru oldu. Peki Whatsapp neden çöktü? Whatsapp ne zaman açılacak? İşte aklınıza takılan bu sorulara cevap niteliğindeki haberimiz... İnsanlar en çok bu sorunun cevabını merak etmeye başladı.

Whatsapp neden yok ve neden çöktü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Whatsapp'a erişim engellendi. Bu gün saat 11.10dan sonra herkes sosyal medyaya Whatsapp'a ne oluyor, sorusunu sormaya başladı.

Dünya genelinde yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan cep telefonu uygulaması WhatsApp'ta yaklaşık bir saattir iletişim sağlanamıyor. Teknik olarak veri alışverişinin sağlanamamasının sebebinin olası bir siber saldırı olduğu düşünülüyor. Kullanıcılar, sosyal medyada olayı tartışıyor.

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ?

Whatsapp'ta 11:10 itibari ile kullanıcılar mesaj gönderememeye başladı. Sorunun kaynağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Özellikle sosyal medyada ''Whatsapp çöktü mü?'' mesajları gönderilmeye devam ediyor. Konuyla ilgili gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

WHATSAPP NASIL İNDİRİLİR?

WhatsApp uygulaması mobil cihazlar üzerinden ücretsiz ve özgürce mesajlaşma olanağı sunuyor. WhatsApp uygulaması Android, İOS, Windows Phone veya diğer işletim sistemli telefonlara indirebilme alternatifi bulunuyor. WhatsApp uygulaması mobil cihazlar haricinde WhatsApp Web formatında da kullanılabiliyor. Kullanıcılar WhatApp Web uygulamasını mobil cihazları ile entegre ederek bilgisayardan WhatsApp uygulamasını kullanabilme fırsatı elde edebiliyor. Bu uygulama sayesinde WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla ücretsiz olarak dilediğiniz gibi mesajlaşıp, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda grup sohbeti, WhatsApp sesli ve görüntülü arama, uçtan uça şifreleme, sesli mesaj gönderme, belge paylaşımında bulunma gibi özelliklerle WhatsApp deneyiminden her an her yerde sınırsızca yararlanabilirsiniz.

Eğer bir iPhone sahibiyseniz; telefonunuzun menüsünden "App Store" isimli uygulamasına giriş yapın.

Ardından giriş yaptığınız App Store mağazasının arama çubuğuna Whatsapp yazın.

Daha sonra Whatsapp uygulaması karşınıza çıkacaktır. Yükle butonuna basın ve yüklemeyi tamamlayın.

Yükleme tamamlandıktan sonra Whatsapp uygulamasına ilk girdiğinizde sizden GSM telefon numaranız sorulacak.

GSM telefon numaranızı girin ve sonra numaranıza SMS ile gelen kodu girerek hattınızı doğrulayın. Artık WhatsApp uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.