Yaşlı ve engelli vatandaşlara ulaşım ücretsiz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışma sonucu 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar, belediyenin toplu ulaşım araçlarının yanı sıra özel halk otobüslerinden de ücretsiz faydalanacak. Vatandaşların Diyarkart'ta başvuruları devam ederken, şimdiye kadar 9 bin kişiye ücretsiz kart dağıtıldı.

Yaşlı ve engelli vatandaşlara ulaşım ücretsiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışma sonucu 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar, belediyenin toplu ulaşım araçlarının yanı sıra özel halk otobüslerinden de ücretsiz faydalanacak. Vatandaşların Diyarkart’ta başvuruları devam ederken, şimdiye kadar 9 bin kişiye ücretsiz kart dağıtıldı.

Diyarbakır’da daha rahat ve konforlu bir toplu ulaşım hizmeti sunmak için araç filosunu yenileyen, dezavantajlı gruplar için akşam saatlerinde durak dışı indir-bindir uygulaması başlatan, otobüslerde ücretsiz internet hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, yaşlı ve engelli vatandaşların kentteki tüm toplu ulaşım otobüslerinden yararlanması için başlattığı çalışmayı tamamladı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait 221 otobüse ücretsiz binen 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar, bundan sonra 100 özel halk otobüsünden de ücretsiz faydalanacak. Büyükşehir Belediyesi, özel halk otobüslerinin yaşlı ve engelli vatandaşlara verdiği ulaşım hizmetleri karşılığında belirli bir ücret ödenmektedir.

9 bin kişiye ücretsiz kart dağıtıldı

1 Ocak 2017’den 6 Mart’a kadar yapılan çalışmada şu ana kadar engelli ve 65 yaş üstünde 9 bin kişiye ücretsiz kart dağıtıldı. Ücretsiz karttan faydalanmak isteyen vatandaşlar, Yenişehir ilçesi Ofis’te bulunan Büyükşehir Belediyesi Konukevi’nde hizmet veren Diyarkart’ta başvuruda bulunabilir. Ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmak isteyen 65 yaş ütü vatandaşlar, nüfuz cüzdanı ve 1 adet vesikalık resimle; engelliler ise yüzde 40 ve üzerinde engel durumunu belirten rapor, nüfuz cüzdanı ve 1 adet vesikalık fotoğrafla başvurularını yapabilirler. Yapılan başvurular 3 gün içinde sonuçlandırılarak vatandaşlara ücretsiz kartlar randevu sistemiyle dağıtılıyor. Ücretsiz ulaşım kartı sahibi 65 yaş üstü ve engelliler, Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları kartları her yılsonunda güncelleyecek.

Zorluk çıkaran halk otobüsleri için yasal işlem yapılacak

Uygulamanın başlamasıyla birlikte vatandaşlar, ücretsiz kartta sahip olmasına rağmen her hangi bir zorluk yaşamaları durumunda aracın plakasını Büyükşehir Belediyesi, Trafik Şube Müdürlüğü’ne bildirmeleri halinde araç hakkında özel halk otobüsü mevzuatı gereği yasal işlem başlatılacak.