Yeni Bağlar Kur'an Kursu ve Taziye Evinin temeli atıldı

Yazıkonak Beldesi'nde yapımına başlanılan Yeni Bağlar Mahallesi ve çevre mahallelerin önemli bir ihtiyacını giderecek olan Kur'an Kursu ve taziye evinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yeni Bağlar Kur'an Kursu ve Taziye Evinin temeli atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Törene Vali Çetin Oktay Kaldırım, Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve vatandaşlar katıldı.

Yapılacak olan sosyal tesisin özelliklerinden bahseden Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz “ 470 m² alan üzerinde oluşacak tesisimizin içerisinde Kur’an Kursu, taziye evi, misafirhane ve morg olacaktır. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Beldemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ak Parti’nin yerel yönetimlerde sadece alt ve üst yapı yapan bir parti olmadığını söyleyen Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze “ 1994’te Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan süreç şimdiye kadar devam etmektedir. Ak Parti belediyeciliği, vatandaşlarımızın ihtiyaç hissettiği her alanda var olan bir belediyecilik anlayışıdır. Bugün gerçekten bu bölgenin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz bir yapının temelini atacağız. Yazıkonak’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sayın Valimize de buraya gelip bizi onurlandırdığı için teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Son dönemlerde devletimiz ve hükümetimiz tarafından vatandaş odaklı çalışmalar yapıldığına vurgu yapan Vali Çetin Oktay Kaldırım ise “ Vatandaşı memnun eden, hizmeti vatandaşın ayağına götüren onun dertlerine çare üreten, gerek sosyal alanlarda gerekse kamu da gerçekten takdire şayan işler yapılıyor. Başkanımızı yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. Çok güzel projeleri var. İnşallah onları da bir yıl içerisinde yapacak. Yapılacak olan tesiste manevi değerle donatılmış, maneviyatı güçlü insanların yetişmesini sağlayacak hem de vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını giderilmesine çok büyük bir katkı verecektir. Bu açıdan da kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Yapılan duanın ardından Vali Kaldırım, Başkan Ayaz ve İl Başkanı Gürgöze tarafından butona basılıp ilk harcın dökümüyle birlikte tesisin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Buradan Yazıkonak Belde Belediye’sini de ziyaret eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Aydın Ayaz’dan Yazıkonak Belde’sine yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi aldı.