Yeni dönem başlıyor! Araç sicil ve teslim işlemleri artık...

Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılan araç tescil ve sicil işlemlerinin noterlikler eliyle gerçekleşmesini sağlayan yönetmelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından imzalandı.

Yeni dönem başlıyor! Araç sicil ve teslim işlemleri artık...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Soylu, "Getirilen düzenleme ile daha önce trafik tescil birimlerinde yapılmakta olan yeni kayıt araç tescili, belge yenileme, plaka değişikliği işlemleri, araç üzerinde yapılan teknik değişikliklere dair tadilatlar, kurumlardan gelen hak mahrumiyeti ekleme ve çıkarma işlemleri gibi hizmetler, artık noterlikler tarafından sağlanacaktır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, araç sicil ve tescil işlemlerinin Türkiye Noterler Birliği`ne devir törenine katıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Anıttepe Yerleşkesi`nde düzenlenen törende konuşan İçişleri Bakanı Soylu, verimlilik kavramının giderek daha da önem kazandığı bir süreci hep birlikte yaşadığımızı belirterek, neredeyse ortaya konulan bütün teknolojik yenilikler, birey ve devlet ölçeğinde gelişme adı altında atılan bütün adımların esas itibariyle bir verimlilik artışı oluşturmaya odaklandığını ifade etti.