Yeni üniversitelilere Elazığ gezisi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Elazığ İl Müdürlüğünce yeni kayıt yapan öğrencilerin üniversite hayatına adaptasyonu programı kapsamında kentin tarihi yerlerini tanıtma amacıyla gezi düzenledi.

Yeni üniversitelilere Elazığ gezisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birinci ve hazırlık sınıflarından oluşan 150 kişinin katıldığı programda, öğrenciler Elazığ'ın tarihi ve turistik yeri Harput'u gezdi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Elazığ Eğitim Koordinatörü Nihat Karakaya, üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin Elazığ'ı daha kolay tanıyıp uyum sağlaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Bu etkinliklerin başka illerden gelen öğrencilerin şehri rahat tanımasında kolaylık sağladığını aktaran  Karakaya, şöyle konuştu:

"Umarız öğrencilerimiz bu faaliyetten memnun kalmışlardır. Bunu her yıl yeni kayıt yapan öğrencilere düzenliyoruz. Bu yıl da epey sayıda öğrencimizi buraya getirmiş olduk. Bu faaliyetlerle öğrencilerimize daha iyi imkanlar sunmak, yurtlarımızı tanıtmak, şehrimizi tanıtmak adına bunu süreklileştirmeyi düşünüyoruz."

Geziye katılan öğrencilerden Songül Kılıç da gezi için yetkililere teşekkür ederek, "Elazığ, küçük bir yer ama sevimli bir şehir. Elazığ'a uyumumuzun daha rahat gerçekleşmesi için yapılan bu gezi bizi çok mutlu etti." diye konuştu.

Esra Karçık da "Burada olmaktan çok mutluyum, farklı yerler görüyorum." dedi.