Yeşilay Haftası nedeniyle bisiklet turu düzenlendi

Yeşilay Cemiyeti Elazığ Şubesi ve Bisikletliler Derneği Elazığ Temsilciliği, Elazığ Bisiklet Spor Kulübü, Elazığ Valiliği, Sağlık İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Katkılarıyla Yeşilay haftasına dikkat çekmek amacıyla 'Sağlıklı yaşamak için bir nedenim var' sloganıyla bisiklet korteji düzenledi.

Yeşilay Haftası nedeniyle bisiklet turu düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Caddesinde başlayıp, Vali Fahribey, Gazi Caddesi güzergâhından öğretmenevi önünde son bulan ve Trafiğe Kapalı olarak yapılan etkinliğe yüzlerce bisikletli katıldı. Etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, “Bugün 1-7 Mart Yeşilay haftası, Yeşilay haftası etkinliklerinde Yeşilay Şube Başkanımız Tamer Kayaoğlu Bey, İl Sağlık Müdürümüz ve ekibiyle birlikte “bugün Yeşilaycı olmak için bir nedenimiz var”. Gerçekten de Yeşilay’ın insanlara hizmet etmek için şubeler ve merkez olarak gençlerimiz üzerinde, büyükler üzerinde çok önemli çalışmaları var. Ben bu çalışmalarından dolayı şube başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Sağlık Müdürümüze de buradan çok teşekkür ediyorum kendilerinin de öğrenciler üzerinde güzel etkinlikler ve çalışmaları var. Bizler de çocuklarımızın dünyasını kirletmemeleri için, yani dünyalarını duman etmemeleri için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. İnşallah Yeşilay bu çalışmalarını devam ettirir. Standımızda da gördüğümüz gibi farkındalık oluşturmak için tüm ekipleriyle ve ekipmanlarıyla, kendileri de buradalardı. Sağlık Müdürümüz ’de kendileri burada bisiklet hediye ettiler gençlerimize, çocuklarımıza. Ben katkı sunan, destek sunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Dumansız bir hava ve dünyamız duman olmasın diyorum” şeklinde konuştu.

Elazığ Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat ise, “Sayın Milli Eğitim Müdürümüz ’ünde ifade ettiği gibi gerçekten Yeşilay derneği çok güzel işler yapıyor. Bizler de yine bu faaliyette 1-7 Mart Yeşilay haftası nedeniyle düzenlenen bu organizasyonda yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençler Derneği veya Sağlık Müdürlüğü olarak beraber bir organizasyon yapmış bulunuyoruz. Burada bu tür organizasyonların sürekli olması lazım. Burada amaç çocuklarımızı, gençlerimizi bağımlılığa karşı korumak. Onlara sağlıklı bir yaşam kültürünü kazandırmak, hareketli bir hayatı öğretmek. Şu anda çocuklarımız sabahtan akşama kadar internetin başından kalkmıyorlar. Kilo, obezite yine büyük bir sorunumuz. Bu tür faaliyetleri yaparak hem obezite ile mücadelede hem madde bağımlılığıyla ki burada önemli olan madde bağımlılığı, bağımlılık ta artık şu anda internet bağımlılığı da oldukça önemli. Yani gençlerimizi bu şeylerinden alı koyup, güzel bir vakit geçirmelerini sağlamak bundan sonra bu tür yine benzer organizasyonları yapacağız. Ben bu vesileyle ve bu organizasyona katkıda bulunan bütün arkadaşlara hepsine çok teşekkür ediyorum, sağ olsunlar” ifadelerini kullandı.

Yeşilay Cemiyeti Elazığ Şube Başkanı Tamer KAYAOĞLU yaptığı açıklamada “Yeşilay’ın, bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza atmaktadır. Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için Elazığ’da da başta bisiklet turu olmak üzere çeşitli faaliyetler gerçekleştirmekteyiz.

Yeşilay 98 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyor, toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalışıyor. Bizler de ilimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme, bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz, etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl da “Yeşilaycı olmak için, bağımlılıklardan uzak durmak için, sağlıklı yaşamak için bir nedenim var” diyerek kutladığımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası’nda çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyleyen Şube Başkanı Kayaoğlu açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelemize devam edeceğiz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bisikletliler Derneği Elazığ Temsilcisi Murat BAHÇECİ yaptığı açıklamada Türkiye’nin Bisiklet Adı Altında Kurulmuş En Büyük STK Olan ve Merkezi İstanbul’da Bulunan Bisikletliler Derneğinin Elazığ Temsilciliği 2015 Yılında Kurulduğunu, Derneklerinin Amacı ise Bisikleti ve Bisikletli Yaşamı Arttırmak olduğunu belirtti. Ayrıca Konuşmasında Gençlerimizin Sağlıklı Birer Birey Olmaları için muhakkak ki “İçki, Sigara, Uyuşturucu, Teknolojik gibi” Zararlı alışkanlıklardan uzak durması gerektiğini ve bu zararlı alışkanlıklar yerine spor yapmak, bisiklete binmek gibi yararlı alışkanlıkların kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Bisiklet turuna destek veren STK Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, “Mücadele ettikleri alan çok önemli madde bağımlılığı, dumansız hava. İnsanların sporla uğraşması. İnsanlığın en hayırlı işleri olan insanlığa faydalı olan Hadis-i şerifiyle yola çıkan bu arkadaşlarımızı kutlamamak elde değil. Pazar günü saat 10.30 gibi bu etkinliğe yüzlerce arkadaşımızla katıldılar. Genç, çocuk, yaşlı, bisikletiyle geldiler. Günün anlam ve önemine binaen bir araya geldiler, spor yaptılar. Etkinliği haberdar ettiler, kendilerini kutluyorum gerçekten güzel bir gün oldu” diye konuştu.

Elazığ Bisiklet Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami YILDIRIM ise yaptığı açıklamada bizler spor yapan bireyler olarak her zaman her türlü bağımlılıktan uzak Yeşilaycı bir yaşam tarzını benimsiyor ve tavsiye ediyoruz. Zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın en iyi yolu düzenli spordan geçmektedir. Bu bağlamda genç neslimizin çağımızın bağımlılık türü olan teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere her türlü zararlı bağımlılıktan sıyrılarak spor yapan bireyler olması için her daim çalışmalar yürütmeye katkı sağlayacağını vurguladı.

Trafiğe Kapalı Malatya Caddesi, Vali Fahribey Caddesi ve Gazi Caddesinde yapılan turun bitiminde etkinlik sonunda yapılan çekilişle 3 kişiye bisiklet hediye edildi.

Turun ardından protokolle birlikte öğretmenevi önünde Yeşilay Cemiyeti Elazığ Şubesine ait Yeşilay haftası standı açılışı gerçekleştirildi.