Yeşilyurt'ta 24 bin 500 öğrenciye satranç takımı

Yeşilyurt Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinden 'Bir Gülücük Yeter' projesiyle bu yıl ilçedeki ilkokul birinci sınıflarda okuyan 5 bin 800 öğrenciye satranç takımı dağıtılıyor. 4 yıldır süren proje ile toplamda 24 bin 500 öğrenciye satranç takımı dağıtılmış olacak.

Yeşilyurt'ta 24 bin 500 öğrenciye satranç takımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilyurt Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinden ‘Bir Gülücük Yeter’ projesiyle bu yıl ilçedeki ilkokul birinci sınıflarda okuyan 5 bin 800 öğrenciye satranç takımı dağıtılıyor. 4 yıldır süren proje ile toplamda 24 bin 500 öğrenciye satranç takımı dağıtılmış olacak.

Satrancın toplumda yaygınlaşması için Yeşilyurt Belediyesi tarafından üç yıldır aralıksız devam ettirilen ‘Bir Gülücük Yeter´projesinin satranç dağıtım töreni Niyazi Mısri İlkokulunda gerçekleştirildi. Ttörenle bu yıl dağıtımı hedeflenen 5 bin 800 öğrencinin satranç takımı dağıtımına başlandı. Okulun toplantı salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı sonu itibariyle ilkokul birinci sınıflarında okuyan 5 bin 800 öğrenciye 8 bin adet satranç takımı hediye edeceklerini söyledi. Belediye Başkanı Polat, bu yıl dördüncüsünü organize ettikleri projeyle 4 yılda Yeşilyurt ilçesindeki başta ilkokulların birinci sınıfları olmak üzere, toplamda 24 bin 500 adet satranç takımının dağıtımının yapılmış olacağını ifade etti.

“İyi bir gelecek için çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz”

Eğitim çalışmalarını önemsediklerini sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Yaşadığımız kent ve ilçenin fiziki yönden gelişimini sağlarken kent sakinlerinin düşünce, fikir ve bilgi zenginliklerini artırmak asli görevlerimiz arasındadır. İlçemizde sosyal, kültürel ve eğitim çalışmalarını sürekli artırmaktayız. Özellikle ilkokula yeni başlayan minik yavrularımıza güzel ve doğru bir gelecek hazırlamak içinde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımlarını artırmaya gayret ediyoruz. İyi bir gelecek için çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz. Akıl, beden ve ruh sağlığı bir insan için olmazsa olmazdır. Çocuklarımızın akıl ve zeka seviyelerini geliştirmeleri ile farklı ve yaratıcı düşünmeleri geleceğimiz açısından önemlidir. Satranç oynayan çocuklarımız bir yandan oyun oynarken diğer taraftan zeka seviyeleri ile stratejik düşüncelerini geliştirmiş oluyorlar. Satrancın erken yaşlarda oynanmasını teşvik etmek amacıyla 2015 yılında başlattığımız, ‘Bir gülücük yeter´projesinin bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte her yaştan vatandaşımızın faydalandığı eğitim ve kültürel faaliyetlerde ortak projeler üretiyoruz. Bir gülücük yeter projesi de bu çalışmalar arasında önemli bir yer kaplamaktadır. Projemizin başarıyla uygulanmasında desteklerini esirgemeyen İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüze, satranç il temsilciliğimize, okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

"Öğrencilere yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır”

Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar da, zihinsel gelişime katkı sunan ve analitik düşünce yapısını geliştiren satrancın yaygınlaşmasına adına hazırlanan proje nedeniyle Başkan Polat’ı tebrik ederek, "Bu anlamlı proje sayesinde çocuklarımızın zihinsel gelişimlerine önemli katkılar sunulacaktır. Öğrencilere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğu gerçeğinden yola çıkarak bu güzel projeyi başarıyla uygulayan Yeşilyurt Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

"Toplumuyla barışık nesiller yetiştirmeliyiz”

Vali Ali Kaban ise, 2015 yılında dört bin 500 öğrenciyle başlayan projenin bu yıl itibariyle beş bin 800’e ulaşmasının önemli olduğunu ifade ederken şunları söyledi:

“Günümüz dünyasında gerek satranç gerekse de daha ilkeli oyunlar üzerinden zihinler geliştiriliyor. Bizim öncelikle zihinle birlikte çok ahlaklı bir nesil yetiştirmek gibi yükümlülüğümüz var. Ahlak kavramı evrenseldir, bütün zamanlar ve mekânlarla iç içedir. Kendisiyle barışık, ailesiyle barışık, toplumuyla barışık nesiller yetiştirme yolundayız, bunun için de eğitim faaliyetlerinin önemi, sorumluluğu ve çok ta büyük etkisi vardır. Çevresine zarar vermeyecek, evrensel anlamda genel ilkeler dahilinde faydalı olacak ahlak kavramını kendimize ve evlatlarımıza aktarmamız gerekmektedir. Kültürel aktarımın en önemli boyutlarından biriside budur. Yoksa bulunulan ortamın çok dışında alabildiğine aykırı yeni durumlara sebebiyet olabiliriz. Toplumumuzun binlerce yıldır oluşturduğu, kendi içerisinde genel kabul görmüş prensiplerini çocuklarımıza aktaramazsak ciddi anlamda sıkıntımız var demektir. Yeşilyurt Belediyemizin çocuklarımızın zihni gelişimine katkı sunması adına başlattığı, çok güzel ve anlamlı bir eğitim çalışması olarak gördüğümüz ‘Bir Gülücük Yeter’ projesinden dolayı Belediye Başkanımızın şahsında emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından hazırlanan satranç takımları Vali Ali Kaban ile protokol üyeleri tarafından Niyazi Mısri İlkokulu birinci sınıflarında okuyan çocuklara verildi.

Yeşilyurt’taki bütün ilkokullara satranç takımları gönderilecek

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde görevli personeller ilçedeki ilkokulları ziyaret ederek hazırlanan satranç takımlarını öğrencilere dağıtılmak üzere Okul Müdürlerine hediye edecekler.

‘Bir Gülücük Yeter’ Projesi satranç dağıtım törenine Vali Ali Kaban, İlçe Kaymakamı Ali Sakar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Okul Müdürleri ve Öğrenciler katıldı.