Yetiştirme yurdundan dünya şampiyonasına

Diyarbakır'da ailesi tarafından maddi imkansızlar yüzünden verildiği yetiştirme yurdunda büyüyen Mukadder Batır, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gösterilerinde tanıştığı kick boksta 5'i altın, 10 madalya kazandı. Üniversite okuyan ve Türkiye'yi, Macaristan'da yapılacak Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda temsil edecek olan Batır'ın hayali öğretmen olmak.

Yetiştirme yurdundan dünya şampiyonasına
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’da ailesi tarafından maddi imkansızlar yüzünden verildiği yetiştirme yurdunda büyüyen Mukadder Batır, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gösterilerinde tanıştığı kick boksta 5’i altın, 10 madalya kazandı. Üniversite okuyan ve Türkiye’yi, Macaristan’da yapılacak Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda temsil edecek olan Batır’ın hayali öğretmen olmak.

Diyarbakır’da dünyaya geldikten bir süre sonra babasını kaybeden ve ailesi tarafından maddi imkansızlıklar yüzünden yetiştirme yurduna verilen Mukadder Batır (22), 2012 yılında yapılan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gösterilerinde kick boksa merak sardı. Antrenörü Ufuk Ertaş’a giderek bu sporu yapmak istediğini söyleyen Batır, bu sporla uğraşmaya başladı. 9 Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda da öğretmenlik okumaya başlayan Batır, katıldığı müsabakalarda 5 Türkiye şampiyonluğu, 3 Türkiye 3’ncülüğü, 1 Avrupa 2’nciliği ve 1 de Avrupa 3’ncülüğü olmak üzere toplam 10 madalya aldı. Batır, 4-12 Kasım tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılacak olan Dünya Kick Boks Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etme hakkı da kazandı.

Batır: “Hedefim bayrağımızı göndere çekmek”

Kick boksla tanışma hikayesini anlatan Mukadder Batır, “2012’de şuan bulunduğum spor kulübü valiliğin önünde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gösteri yapıyordu. Ben de Ufuk hocama gittim. Bu sporu yapabileceğimi dile getirdim. O da sağ olsun salonuna çağırdı. Bu şekilde başladım. Dünya şampiyonasında Diyarbakır’ı temsil edeceğim, her şeyden önce ülkemi temsil edeceğim. 70 kilogramda low kick branşında katılıyorum. Türkiye’de 5 altın madalya aldım. 3 Türkiye 3’ncülüğüm var. Avrupa’da da 2’ncilik ve 3’ncülüğüm var. Dünya şampiyonasındaki hedefim altın madalya almak, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek, İstiklal Marşımızı duyurabilmek ve bayrağımızı göndere çekmek” dedi.

“Örnek olmak bana mutluluk veriyor”

Ailesinin durumu kötü olduğu için yıllar önce kendisini çocuk yuvasına verdiğini aktaran Batır, “Okuyup daha iyi yerlere gelebilmem için yurda verdiler. Orada benim gibi birçok kardeşim var. Milli olmamla ve aldığım derecelerle onlara örnek olabiliyorum. Bu da bana mutluluk veriyor. Kendilerine güvenleri olursa yapamayacakları hiçbir şey yok. Olimpiyatlara katılamadığımız için en son Dünya Şampiyonasına kadar gidebiliyoruz. En zirvede kalmak istiyorum. Bu yüzden çalışıyorum. Tek hayalim öğretmen olup benim gibi yurtlarda büyümüş öğrencilere sahip çıkabilmek, onların yanında olabilmek. Ufuk hocam maddi manevi her konuda destek oldu. Çok emeği var üzerimde. Büyükşehir Belediye Başkanımız da burada bana kalacak yer ayarladı. İnanıyorum ki spora ve sporcuya destek sağlanırsa Diyarbakır’dan daha çok şampiyon çıkar. Buna gönülden inanıyorum. Sponsorların desteğiyle çok daha iyi olur” diye konuştu.

Alan: "Hedefimiz daha fazla madalya almak"

Kick Boks Milli Takım Antrenörü Hacı Heybet Alan ise, birçok şampiyon sporcuları olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Mukadder de bunlardan biri. İnşallah birincilikle döner. Geçen ay Makedonya’da yapılan şampiyonada milli takım antrenörü olarak görev aldım. Toplamda 42 madalya alıp ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Amacımız dünya şampiyonasında ülkemizi daha fazla madalya ile daha iyi temsil edebilmek. Başarılarımıza destek olan Diyarbakır Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, Belediye Başkanımız Cumali Atilla ve Gençlik Spor İl Müdürümüz Mehmet Demir’e de teşekkür ediyoruz.”