Yöresel yemekleri Türkiye'yle tanıştırmak istiyorlar

Diyarbakır'da ev hanımlığından sıkılan Nazan İşler, birikimi ve ailesinin desteğiyle yöresel yemekler satan bir restoran açtı. Oğluyla birlikte işlettiği 110 metrekarelik restoranında 6 kişiyi istihdam eden İşler, kısa sürede yoğun ilgiyle karşılaştı. Ankara'da şube açmaya hazırlanan anne ve oğlun hedefi, 81 ilde şubeleşmek.

Yöresel yemekleri Türkiye'yle tanıştırmak istiyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’da ev hanımlığından sıkılan Nazan İşler, birikimi ve ailesinin desteğiyle yöresel yemekler satan bir restoran açtı. Oğluyla birlikte işlettiği 110 metrekarelik restoranında 6 kişiyi istihdam eden İşler, kısa sürede yoğun ilgiyle karşılaştı. Ankara’da şube açmaya hazırlanan anne ve oğlun hedefi, 81 ilde şubeleşmek.

Diyarbakır’da ev hanımlığından sıkılan 3 çocuk annesi Nazan İşler (46), 2016 yılında bir işletmede çalışmaya başladı. Daha sonra kendi işini kurmak isteyen İşler, birikimi ve ailesinin desteğiyle tuttuğu 110 metrekarelik bir dükkanı restorana çevirdi. Büyük oğlu Emircan Yaldız (22) ile birlikte işletmeye başladığı restoranında başta Diyarbakır olmak üzere bölge illerinin yöresel ev yemekleri satan İşler, kısa sürede yoğun ilgiyle karşılaştı. Restoran, özellikle şehir dışından gelip, yöresel tatlar denemek isteyenlerin de uğrak mekanı haline geldi. İşlerini büyüten ve 6 kadını istihdam eden İşler ve oğlu, 81 ilde şube açmayı hedefliyor.

Çocuklarını büyütüp, okuttuktan sonra iş yeri açmayı planladığını anlatan İşler, “Çocuklar okullarını tamamladıktan sonra evde oturmanın bir anlamı olmadığını düşündüm. Burayı ailemden gelen destek ve birikimlerimle yaptım. Burayı tuttuğumda 110 metrekarelik, bomboş, dört duvarla çevrilmiş bir alandı. 2 ay boyunca tadilat yaptırdık ve daha sonra da işletmeye başladık. Genellikle Diyarbakır’a has yemekler olmak üzere, Bitlis, Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa yörelerinden yemekler çıkarıyoruz” dedi.

İşletmesinde 6 kişiyi istihdam ettiğini ifade eden İşler, “Sabah 7’de açtığımız restoranımızı akşam 9 gibi kapatıyoruz. 6 kişiyi istihdam ediyorum. Çok yoruluyorum ama mutluluk verici bir iş. Hem kendime hem de yanımda çalışanlara kazanç getirmekteyim. Bu beni mutlu ediyor. Bunun yanı sıra şubeler açmayı düşünüyoruz. Başta Ankara olmak üzere birçok ilden teklif alıyoruz. Çok yoğun teklifler geliyor. Geçen Naz Mutfak 2’yi açalım diye teklif geldi. Konseptimize yönelmek istiyorlar. Bunu düşünüyoruz. İşimizi oğlumla birlikte geliştireceğimizden eminim” diye konuştu.

“Kadınlar iş dünyasına girsin”

Kadınlara çağrıda bulunan İşler, “Her kadının kendi ayakları üzerinde durmasını istiyorum. Çekinmesinler, kendilerini iş dünyasına atsınlar” ifadelerini kullandı.

Oğul Emircan Yaldız ise annesiyle birlikte kurdukları bir hayali gerçekleştirdiklerini belirterek, “110 metrekarelik alana 81 ili sığdırdık. Hedefimiz sadece Diyarbakır’la sınırlı kalmak değil, Diyarbakır’ın lezzetlerini bütün Türkiye ile tanıştırmak istiyoruz. Ankara’da şube açmayı istiyoruz, başkentte şubemizin olmasını çok isteriz” diye konuştu.