Yurtbaşı belde sakinleri TOKİ konutlarına kavuştu

24 Ocak depremi nedeniyle evleri yıkılan hak sahibi vatandaşlar yeni evlerine kavuşmaya devam ediyor.

Yurtbaşı belde sakinleri TOKİ konutlarına kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak’ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar alarak yıkılan Yurtbaşı Beldesi’nde hak sahibi olan 154 vatandaş için Çatalçeşme TOKİ konutlarının kura çekimi yapıldı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın katılımıyla noter huzurunda çekilen kurada 154 vatandaş Çatalçeşme TOKİ konutlarında evlerine kavuştu.

Kura çekimi öncesi açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık; “2020 24 Ocak’ta ki deprem sonrasında devletimiz hızlı bir şekilde vatandaşımızın yarasını sarmak ve onları kalıcı konutlarına kavuşturmak için var gücüyle çalışmaya başlamış ve bu çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ettiriyor. Geldiğimiz noktada 21 bin konutun yaklaşık 4’te 3’ünü bitirmiş ve vatandaşlarımıza kuralarını çekmek suretiyle hak sahibi vatandaşlarımızın konutlarını belirlemiş durumdayız. Bundan sonraki süreçte de konutların yaklaşık 4’te 1’lik miktarını inşallah 6. Ay ve hemen sonrasında vatandaşlarımıza kuralarla belirlemek suretiyle konutlarını teslim etme sürecine devam edeceğiz. Bugün Yurtbaşı Beldesindeki 154 vatandaşımızın Çatalçeşme konutları talepleri üzerine, Çatalçeşme’de biten konutlarımızdan 157 konutumuzun kuralarını çekeceğiz. Vatandaşlarımızın bu noktadaki haklarını da inşallah tevdi etmiş olacağız. Hayırlı olmasını diliyorum.’’dedi.