Yüz gençleştirme kış ayında daha etkili oluyor

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Can Alper Çağıcı, yüz gençleştirmenin kış ayında daha etkili olduğunu söyledi.

Yüz gençleştirme kış ayında daha etkili oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Can Alper Çağıcı, yüz gençleştirmenin kış ayında daha etkili olduğunu söyledi.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Can Alper Çağıcı, “Bildiğiniz üzere yaz yaklaşınca yıl boyunca alınan kiloların verilmesi telaşı hepimizi sarar. Çünkü yaz aylarında kilolarımızla yüzleşeceğimiz için yaz öncesinde kendimize çeki düzen vermek isteriz. Sonbahar ve kış aylarının ise farklı bir önemi vardır. Bu aylar lazerle yüz gençleştirme için en ideal aylardır. Çünkü lazerle yüz gençleştirme sonrası 3 ay süre ile güneşten uzak durulması yani kaçınılması gerekir. Bu nedenle lazerle yüz gençleştirme için kış ve bahar ayları tercih edilmektedir” dedi.

Kış döneminin tercih edilmesindeki diğer bir avantajın yaz aylarında maruz kalınan güneş ışınlarına bağlı olarak cildin yazın daha bronz olduğunu ifade eden Prof. Çağıcı, “Daha bronz bir cilt rengi; cilt yenileme sonrası istenmeyen reaksiyon ve komplikasyon riskini artırmaktadır. Daha bronz bir ciltte lazerin daha düşük dozlarda kullanılması germektedir, daha düşük dozda kullanıldığında da haliyle lazerin etkisi de daha az olacaktır. Bu nedenle işlem güvenliği ile tedavi başarısı birlikte göz önüne alındığında, tedavinin yaz sonrasına ertelenmesi daha akıllıca olacaktır. Yazın gerçekleşen bronzlaşmanın etkisi sonbahar sonu ve kışa doğru azalır, daha açık bir cilt rengine sahip oluruz. Dolayısı ile bu aylarda yapılan yüz gençleştirme işlemleri daha güvenlidir. Kışın bu avantajından yaralanmak gerekmektedir” diye konuştu.

Diğer yüz gençleştirme yöntemlerinde olduğu gibi CO2 lazerde de eski yaşlanmış yüz derinin alınarak soyulduğunu kaydeden Prof. Çağıcı, “Alttan yeni gelen deriniz ile yüz cildiniz yenilenir. Yapılan işlem çok zor olmasa da erken iyileşme sürecinde yüzünüzde katlanılması gereken bir takım geçici değişiklikler meydana gelir. Lazerle yüz gençleştirme yapıldıktan 1-2 gün sonra cildiniz soyulur ve soyulan alanlarda da belirgin kızarıklıklar ortaya çıkar. Bu kızarıklık ve soyulma süreci yazın güneşte çok fazla yanıldığında ortaya çıkan sürece benzetilebilir. Güneş yanığında olduğu gibi bu şiddetli kızarıklık safhası geçicidir. Genelde 3-4 gün sonra hafifler ve hafif safhası da 2-3 hafta daha sürebilir. Ancak koyu cilt tipindeki hastalarda daha uzun süreli renk değişiklikleri de görülebilir” açıklamalarında bulundu.

CO2 lazerin ciltteki kolajenin yeniden şekillendirilmesini de uyardığını belirten Prof. Çağıcı, “Bu yeniden şekillendirme zamanla kendini daha da belli edecektir ancak net etkilerinin görülmesi için 6 aya ihtiyaç varıdır. Bu nedenle nihai sonuç elde edilmeden 6 aydan erken ikinci seansı önerilmemektedir. Eğer ilk seans kış aylarında yapıldı ise ikinci seans için gelecek sonbahara kadar beklemek en uygun yaklaşım olacaktır” şeklinde konuştu.