Zeytin Dalı Harekatı'na Türk bayraklı destek

Elazığ'da vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla ev ve iş yerlerini ay yıldızlı bayraklarla donattı.

Zeytin Dalı Harekatı'na Türk bayraklı destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke güvenliğini ve milletin huzurunu tehdit eden PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristlerin bertarafına yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na Elazığlılar ev, iş yeri ve caddelere Türk bayrağı asarak destek verdi.

Kent merkezindeki kapalı çarşı başta olmak üzere çok sayıda iş yeri ile eve Türk bayrağı asıldı.

"RABBİM ORDUMUZUN YANINDA OLSUN"

Esnaf Çetin Ay, harekatı olumlu bir hamle olarak gördüğünü söyledi.

"Ülkemizin bekası ve sınırımızın güvenliği için mutlaka yapılması gereken bir operasyondu. Tüm kalbimle harekatı destekliyorum." diyen Ay, şunları kaydetti:

"Dış güçler ülkenin birlik ve beraberliğini gördüğü müddetçe kesinlikle bundan sonraki süreçte Türkiye için daha çok olumlu gelişmeler olacak. Kimse vatanımıza el uzatamayacak. Yıkılmaz bir bütün olduğumuzu bütün dünyaya göstereceğiz. Rabbim ordumuzun yanında olsun."

Harekata destek amacıyla hem evlerini hem de iş yerlerini bayraklarla donattıklarını belirten esnaf Mehmet Sevinç, "Her yönüyle devletimizin arkasındayız. Ülkenin huzuru ve ekonomisi bu harekatla daha iyi olacak. Sınırımızda PKK terör örgütü silinecek. Çarşımızı bayraklarla süsleyerek desteklerimizi sunmak istedik. Malımız, mülkümüz ve canımızla gideriz inşallah." diye konuştu.

"ÇOK YERİNDE  BİR KARAR"

Okan Burak ise Türkiye'nin bu harekatla tüm oyunları bozduğunu vurgulayarak, "Harekatı, Türkiye'nin gücünü bütün dünyaya gösterme adına çok başarılı bir hamle olarak görüyorum. Terör örgütlerine hiçbir zaman fırsat vermedik ve vermeyeceğiz." dedi.

Kayıtsız ve şartsız devletin arkasında durduklarını aktaran Sadık Çandur, "Çok yerinde  bir karar. Etrafımızın ABD, İngiltere ve diğer batılı ülkelerin ajanları ile sarılmış durumdaydı. Temizlenmesi ülkemiz açısından faydalıdır." ifadelerini kullandı.

Şerif Akmelek, Türk ordusunun sınır dışında önemli harekat gerçekleştirdiğini dile getirerek "Ülkemizin bütünlüğüne ve birliğine kasteden iç ve dış güçler var. Manevi olarak askerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bayraklarımızı astık." vurgusu yaptı.

Bayraklarla devletin ve askerin yanında durduklarını gösterdiklerini kaydeden Levent Sevinç, "Sınırımızın güvenliği için olması gereken bir harekat. Allah askerimize ve devletimize zeval vermesin. Allah yar ve yardımcıları olsun, dualarımız onlarla. İnşallah zafer bizimdir." diye konuştu.

Mehmet Alpa ise "Sınır güvenliğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı yapılan harekatı yerinde ve doğru buluyorum. Allah askerimizi muhafaza etsin." şeklinde konuştu.