Zeytin Dalı Harekatına kayakçılardan ay yıldızlı meşaleli destek

Elazığ'da kayakçılar, Zeytin Dalı Harekatına katılan askerlere destek vermek amacıyla ellerinde meşaleler, 'Elazığ'dan Afrin'deki Mehmedimize selam olsun' yazılı pankart ve Türk bayrağı ile Hazarbaba Dağı'nda kaydı.

Zeytin Dalı Harekatına kayakçılardan ay yıldızlı meşaleli destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivrice ilçesinde göl manzarasıyla misafirlerine eşsiz güzellikler sunan Hazarbaba Kayak Merkezi'nde, Elaziz Kayak ve Su Sporları Derneği tarafından organize edilen etkinliğe katılan çok sayıda vatandaş, Zeytin Dalı Harekatına katılan askerlere destek vererek, tüm Türkiye'ye birlik mesajı gönderdi.

Etkinlikte Kayak merkezinin zirvesinde ay yıldızlı meşale yakıldı, havai fişek gösterisi sunuldu. Kayakçılar da merkezin zirvesinden ellerinde Türk bayrağı ve meşaleler ile grup halinde kaydı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde PYD/PKK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatına Elazığ'dan, bin 850 metre rakımdaki Hazarbaba Kayak Merkezi'nden destek mesajı vermek için bir araya geldiklerini belirtti.

Bu harekatı Türk askerinin başarıyla tamamlayacağına inançlarının tam olduğunu ifade eden Yanılmaz, şöyle devam etti:

"Devletimiz, askerlerimiz yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadeleye devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi her mevsim inlerine girinceye, onları yok edinceye kadar bu mücadele devam edecek. Rabbim askerlerimizi muzaffer etsin, onların gücünü kuvvetini arttırsın. Ülkemizdeki birliğimizi ve beraberliğimizi daha da arttırsın ve ebediyen bu topraklarda kardeşçe yaşamamızı nasip etsin."

Sivrice Kaymakamı Mustafa Temiz ise Türkiye'nin Afrin'de teröre karşı haklı bir mücadele verdiğini ve bu mücadelenin sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayarak, "Rabbimden Mehmetçiğimizi muzaffer kılmasını diliyorum, Rabbim onları korusun." diye konuştu.

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak da Elazığ'ın güzide mekanlarından Hazarbaba Kayak Merkezi'nden Afrin ve diğer bölgelerde teröre karşı mücadele veren tüm askerleri selamladıklarını belirterek, onlarla gurur duyduklarını dile getirdi.

Elaziz Kayak ve Su Sporları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve kayak antrenörü Mustafa Atagün, böyle anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, "Bu gece Hazarbaba Dağı'nın zirvesini Afrin'deki askerlerimiz için aydınlatacağız. Kalbimiz, yüreğimiz ve dualarımız Mehmetçiğimizle." dedi.