'Elazığ'a hizmet bizim işimiz'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, açıklamalarda bulundu.

'Elazığ'a hizmet bizim işimiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanal 23’te bir programa katılan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ‘Elazığ’a hizmet benim işim’ billboardlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Eski başbakanlık sisteminde partilerin  iktidar, ana muhalefet ve muhalefet partileri olarak tanımlandığını belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Şimdiki sistemde partiler aldığı oy oranına göre 1. 2. 3. diye sıralanarak tanımlanıyor. Sanki iktidar partisi ve milletvekilleri tüm icraatlardan sorumlu,  muhalefet parti milletvekilleri  ise yapılanları denetleyen,  sorgulayan,  yorumlayan bir görevi varmış gibi.  Kamu oyunda bir algı oluşmuş. Halbuki TBMM üyeleri yani milletvekillerinin iktidarı ve muhalefeti olmaz. Milletvekillerinin beceriklisi ve  beceriksizi olur.  Bir ilin milletvekilleri ilinin ve ülkesinin sorunlarına karşı duyduğu sorumluluk ve bu sorumluluk anlayışıyla yaptıklarıyla anılmalıdır. Doğal olarak iktidar partisinin milletvekillerinin bakanlıklar ve bürokratlarla iletişim kurmada daha öncelikli olabilirler. Kendilerini iktidar partisinin milletvekili olarak farklı konumlandırabilirler “ dedi.

Elazığ milletvekili olarak Elazığ da yaşayan, oy veren vermeyen herkesin milletvekili olarak milletin vekilliğini yapmaya çalıştığını vurgulayan Milletvekili Erol, “İlin 4 milletvekili var 4’ü, AK Parti’den 1 CHP olarak ben seçilmiş bulunuyorum. Benim en önemli görevim ilimin ve ilimde yaşanan sorunlarla ilgili toplumsal bilinci sorgulamayı geliştirerek sorunlarla ilgili Meclis’te ve kamu oyunda gündem oluşturarak ilin diğer milletvekillerini bürokratları sorumluluk anlayışına yönlendirip sorunların çözümüne katkı vermektir.  Seçim bölgemde siyasetin, kamu yatırımlarının, kamu hizmetlerinin, kamu personel alımlarının ve ticaretin tekelleşmesine ve siyasallaşmasına engel olmak herkese karşı adil davranmak ve davranılmasını dağlamak asli görevimdir. Milletvekili olduğum günden bugüne Elazığ’da siyasetin herseye müdahalesi kırılmışsa, personel alımları kuraya çevrilmişse, kamu yatırımları hizmetleri sorgulanıyorsa, ilin sorunları yerelde ve Türkiye gündeminde tartışılmaya açılıyorsa, ilimizi meclis kürsüsünde, ulusal televizyonlarda temsil ediyorsam, diğer milletvekili arkadaşları Elazığ’a karşı daha aktif hale gelmesine neden olacak davranışlar gösteriyorsan, siyaset kurumlarının davranışları belli bir sorumluluk anlayışına gelebiliyorsa, umutsuz çaresiz insanların sesi olabilmişsek evet Elazığ a hizmet bizim işimiz” diye konuştu.