Türkiye'de aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanlığının verilerine göre aşılananların sayısı 620 bini geçti
Türkiye'de uygulanmaya başlayan koronavirüs aşı programı, dünya gündeminde geniş yer buldu.
Koronavirüs aşıları ilk etapta çocuklara ve hamilelere uygulanmayacak. Çünkü bu gruplarla ilgili yeterli düzeyde çalışma yok. Ayrıca son 6 ay içinde hastalığı geçirenlerde antikor oluştuğu için aşı yapılmayacak.
Çinli Sinovac firmasınca üretilen ve Türkiye'ye getirilen 3 milyon dozluk CoronaVac aşısının test sürecinin bugün tamamlanması bekleniyor.
ABD'deki San Diego Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan 8 gorile koronavirüs bulaştı.
Önce kayıt, sonra aşı! Korona aşısı için kayıtlar "Aşıla" mobil uygulaması üzerinden yapılacak
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 186 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 11 bin 479 yeni vaka sayısının olduğu açıkladı.
Çin'in Sinovac aşısının incelemeleri önümüzdeki hafta tamamlanacak. Aşılamada sağlık çalışanları ile 65 yaş üstü kronik hastalar öncelikli olacak. Kanser de bu hastalıkların içinde yer alıyor. Peki, kanser hastaları hangi şartlarda aşı olmalı?
Avrupa Birliği ülkelerinde kitlesel aşı kampanyasının yavaşlığı eleştirilirken, AB Komisyonu, "2 milyar dozluk anlaşma imzaladık" açıklamasıyla kendini savundu. Polonya’daki kampanyada da ünlülere öncelik verilmesi tepki çekti.
Her yıl 8 milyonu aşkın insan sigara kullanımına bağlı nedenlerden hayatını kaybediyor. Pasif içicilik de sağlık sorunlarına yol açarak, yılda 1,2 milyon insanın ölümüne neden oluyor. En çok risk altında ise çocuklar var.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Türkiye'ye gelen Çin aşılarının 14 gün değil de 28 arayla yapılmasının nedenini anlattı.
Koronavirüse karşı etkili olan aşıyı bulan BioNTech'in kurucularından Prof Dr. Uğur Şahin Alman Spiegel dergisine korkutan açıklamalarda bulundu.
Uzmanlar, koronavirüs aşılarının bütün dünyada hızla ve yaygın şekilde yapılması ve korunma tedbirlerine sıkı şekilde uyulması durumunda yaz aylarından sonra 2021'in daha rahat geçebileceğinin müjdesini verdi.
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş Kara, aşıların eczanelerde satılmasının en iyi ihtimalle 1,5-2 seneyi bulabileceğini ifade ederek Çin aşısının güvenilirliğiyle ilgili dikkat çeken bir benzetmede bulundu.
ABD'deki Cleveland Clinic'te görevli bilim insanları uyku sorunu yaşayanların kullandığı melatonin hapının koronavirüsü engellediğini öne sürdü.
Salgın dünyanın ortak sorunu oldu ama geliştirilen aşılar ne yazık ki eşit bir umut olmadı. Aşı milliyetçiliği ve gelişmiş ülkeler arasındaki aşı savaşları, milyarlarca insanın aşıya ulaşım için yıllarca beklemesine neden olabilir.
Çin’den aşısının ne zaman geleceği belli oldu.
Karantina günlerinde vatandaşların beslenmenin yanı sıra aktivite olarak da zayıf kaldığını belirten Diyetisyen Muhammet Kurt, 'Vatandaşlarımıza gün içinde 10-15 dakika yerimizden kalkıp evin içerisinde yürüyüş yapmalarını öneriyoruz' dedi.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, ‘Erken kullanım izni için gerekli mevzuat düzenlemesini aşı ülkemize gelir gelmez insanlara vurulmaya başlanacak şeklinde yorumlamamak lazım’ dedi.