'Orduevi Katlı Kavşak' projesinin alt geçit kısmı trafiğe açıldı

Elazığ'da trafiği rahatlatması planlanan 'Orduevi Katlı Kavşak' projesinde sona yaklaşılırken, alt geçit kısmı trafiğe açıldı.

'Orduevi Katlı Kavşak' projesinin alt geçit kısmı trafiğe açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın şehir içi trafiğini rahatlatması için planlanan ve bir çok caddeyi birbirine bağlayan "Orduevi Katlı Kavşak" projesinin ilk bölümü olan alt geçit kısmı tamamlandı. Bugün itibariyle alt geçit kısmı hizmete açılan kavşağın, üst geçit kısımlarının ise yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile diğer protokol üyeleri katlı kavşak projesinin trafiğe açılan alt geçit kısmında incelemede bulundu.

Önce araçlarıyla geçiş yapan protokol üyeleri, daha sonra yaya olarak geçide indi. Beldeye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, proje ile ilgili bilgi verdi.

İlk olarak Nejdet Doğan Caddesi ile Hacı Hayri Caddesinin birleştirildiğini aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,"Adnan Orakçıoğlu Caddesini Bosna Hersek bulvarına bağlıyor. Şeyh Şamil Bulvarı direk açılmış oluyor. Kazım Karabekir Bulvarı ise Sanayi Mahallesi ve Salıbaba bölgesini bağlıyor. Ali Rıza Septioğlu Bulvarı da yine Mustafa paşa Mahallesi ve o bölgeden Kırklar Mahallesi ile Doğukent Mahallesini bağlıyor. Yine o yol şehir hastanesine giden ana yollardan bir tanesidir. Hizmete açtığımız yer, alt geçittir. Nejdet Doğan Caddesi’nden gelip Kazım Karabekir Bulvarına giden ana caddedir” dedi.

Alt geçidin üstünde bütün yolların birleştiği bir yolun daha olduğunu aktaran Başkan Yanılmaz, “En üstünde de bir üst geçit var. Kazım Karabekir Bulvarından gelip Adnan Orakçıoğlu’na ve Şeyh Şamil Bulvarına giden bir bulvardır. İnşallah bütününü Aralık ayı sonu itibari ile bitirip hizmete açacağız. Bugünden itibaren alt geçit kullanılmaya başlanılacak. Şehrin çok önemli iki bağlantı yolunu bu şekilde bitirmiş olacağız” diye konuştu.