'Projelerimizle şehrimize değer katacağız'

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, 'Rabbim nasip ederse, bu şehrin Şehrül Emini olduğum gün rozetimi çıkaracağım, bir kenara bırakacağım. Bana oy vermiş, vermemiş bunun ayrımını yapmadan, hiçbir mahalle ayrımı yapmadan bu şehrin bütün insanına, bu şehrin bütün mahallelerine eşit bir şekilde hizmet getirmeye çalışacağım.' dedi.

'Projelerimizle şehrimize değer katacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, seçim çalışmaları kapsamında Salıbaba mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Mahalle halkının sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, burada yaptığı konuşmada, Elazığ’ın tüm sorunlarını bildiklerini ve bu sorunların çözümüne yönelik projeler hazırladıklarını söyledi.

31 Mart seçimlerinde belediye Başkanı seçilmesi taktirde projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalara hızlıca başlayacaklarını belirten Şerifoğulları, “Çok önemli bir seçimin arifesindeyiz. 95 gündüz çalışıyoruz. Kapı kapı geziyoruz. Mahalle mahalle geziyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinliyoruz. Elazığımızı daha güzel, daha müreffeh bir hale getirebilme adına sizlerle sürekli istişare ediyoruz. Seçim gününe kadar daha çok çalışacağız. 2004 yılında tüm Türkiye AK belediyecilik ile tanıştı. Bugüne kadarki bütün seçimlerden zaferle ayrıldık. Bu seçimde de bizlere güvenirseniz, bizlere inanırsanız bizlere destek olursanız bizler de Rabbim nasip ederse bu makama oturduktan sonra 5 yıl boyunca sizlere yorulmadan, bıkmadan hizmet etmeye çalışacağız. Her mahallemize dokunmaya çalışacağız. Bizlerin siyaset anlayışının özünde dürüstlük, adalet, şeffaflık eşit hizmet var. Halkımızın gönüllerine girebilme adına çalışmalarımızı yapacağız. Biz adil olacağız. Her uygulamamızda adaletli bir şekilde her mahallemize eşit hizmet götürmeye çalışacağız. Hizmet noktasında eksik kalan mahallelerimiz var. Bunun farkındayız. Bu eksiklikleri gidermek ve daha fazla hizmet getirmek için çalışacağız. Ben bu şehri düşürt, şeffaf, adaletli yönetmek istiyorum. Rabbim nasip ederse bu şehrin Şehrül Emini olduğum gün rozetimi çıkaracağım, bir kenara bırakacağım. Bana oy vermiş, vermemiş bunun ayrımını yapmadan, hiçbir mahalle ayrımı yapmadan bu şehrin bütün insanına, bu şehrin bütün mahallelerine eşit bir şekilde hizmet getirmeye çalışacağım.” diye konuştu.

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, mahalle ziyaretinin ardından esnaf ve kurum ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşlarla buluştu.

“VİZYONER PROJELERİMİZLE ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAĞIZ”

Kanal Fırat Televizyonunda Elif Doğan’ın sunduğu Seçim Özel Programına da konuk olan Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, programda projelerine ilişkin bilgiler verdi.

Şerifoğulları, Elazığ için 11 ana başlıkta 100 proje hazırladıklarını belirterek, “Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız için her mahallemizi düşünerek projelerimizi hazırladık. Her mahallemize hizmet götürebilme adına çalışmalarımızı tamamladık. Vizyoner projelerimizle Elazığımıza değer katmak istiyoruz. Elazığımızın daha yaşanabilir bir kent olmasını istiyoruz.” dedi.

Şerifoğulları, ana başlıklarıyla projelerin detaylarına ilişkin şu bilgileri verdi:

İMAR UYGULAMALARI

“İmar uygulamaları konusunda, uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemler takip edeceğiz. İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceğiz. İmar uygulamalarını şeffaf bir şekilde hazırlayacağız. Zorunlu hallerde yapılması gereken plan değişiklikleriyle ilgili süreçleri de aynı şekilde vatandaşlarımızın gözetiminde yürüteceğiz. Muhtarlık binalarında ilan edilecek plan değişikliklerini, hemşerilerimizin görüşü ve onayı alındıktan sonra daha etkin bir şekilde uygulamaya geçireceğiz. Yapılan çalışmalar konusunda ilgili tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin fikirlerine başvuracak, kararları demokratik katılım süreçlerini işleterek, en geniş uzlaşmayla alacağız. Milletimizin hayat kalitesini arttırmayan hiçbir işe vakit ve kaynak ayırmayacağız. Elazığımızı, potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirerek, çekim merkezi haline getirecek projelere öncelik vereceğiz.”

ALTYAPI VE ULAŞIM

“Altyapı ve ulaşım konusu çözülmeden şehrimizi gerçek anlamda şehir haline getirmiş olamayacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde Elazığımızı, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz, enerji ve iletişim hatları gibi temel altyapı sorunları tamamen çözülmüş bir şehir haline getireceğiz. Toplu taşıma projelerini hızlandırıp yaygınlaştırarak, şehrimizde yaşayan insanlarımızı trafikte boğulmaktan kurtaracağız. Otopark meselesini, hem şehir planlarında, hem de imar uygulamalarında asli öncelik haline getireceğiz. Böylece sokaklarımızdaki araç istilasına son verip, kaldırımlarımızı sadece yayaların hizmetine sunacağız.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM

“Kentsel dönüşüm projelerimizi, şehrimizi hem deprem riskinden, hem de çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştireceğiz. Bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade alan, ada bazlı kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Tek tip kentsel dönüşüm uygulamaları yerine, bölgenin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeten çözümler üreteceğiz. Fiziki dönüşümü kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte tasarlayarak, yepyeni bir şehircilik hamlesi başlatacağız. Millet kıraathanelerini mahalle düzeyine kadar yaygınlaştıracağız.”

BENZERSİZ ŞEHİRLER

“Yapacağımız projeler doğrultusunda şehrimizin coğrafyasına, iklimine, tabiatına, tarih ve insan dokusuna, büyüme alanlarına uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Şehir Planlarımızı, altyapı ve üstyapı projelerimizi, şehrimizin asli karakterini güçlendirecek şekilde tasarlayacak, koruyarak yaşatmayı esas alacağız. Şehrimizin siluetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tarihi yapıları ve mekanları şehrin günlük hayatının ayrılmaz parçaları haline getirerek gelecek nesillere miras bırakacağız. Taklitten ve tekrardan uzak, geçmişten feyz alan, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap veren bir mimariyi şehrimize kazandıracağız. Şehrimizin kadınlardan çocuklara, gençlerden yaşlılara, engellilerden sporculara kadar herkese dokunacak mekanlarla donatılmasını sağlayacağız.”

AKILLI ŞEHİRLER

“Akıllı şehir Elazığ projemizle şehircilikte yeni ufuklar açacağız. Belediye hizmetlerine erişimden, ulaşımın, enerjinin, binaların ve cihazların yönetimine kadar vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamalarını hayata geçireceğiz. Teknolojinin imkânlarını, özellikle de yerli çözümleri teşvik ederek, halkımızın emrine sunacağız. Mobil teknolojilerin böylesine geliştiği bir dönemde, Elazığımızı bu büyük yarışta diğer şehirlerden geri bırakmayacağız.”

ÇEVREYE SAYGILI ŞEHİRLER

“Rabbimizin bize emanet ettiği tabiat içinde, canlı veya cansız tüm varlıklarla birlikte uyum içinde bir hayat sürdürebilmemizi sağlayacak projeler hayata geçireceğiz. Halkımızın ailesiyle birlikte huzur içinde vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabileceği alanları yaygınlaştıracağız. Tabiat kaynaklarının sonsuz olmadığının bilinciyle, şehrimizi yeşil alanlarıyla güzelleştirirken, kitlesel tüketimden kaynaklanan atıkların da çevreyi kirletmesine engel olacağız. Katı atıktan kanalizasyona, hava ve gürültü kirliliğine kadar, çevreye zarar veren tüm unsurların olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik yatırımları şehrimize kazandıracağız. Bu kapsamda Sıfır Atık Projesini de her alanda hayata geçireceğiz. İnsan-şehir-tabiat dengesini en ideal şekilde gözeterek, şehrimizi yeşil ve sürdürülebilir büyüme ilkesiyle inşa ve ihya edeceğiz.”

SOSYAL BELEDİYECİLİK

“Sosyal belediyecilik anlayışımızı, tüm mağdur ve mazlumlarla birlikte ailelerimize, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve engellilerimize hizmet verecek şekilde genişleteceğiz. Erişilemeyen, yardım eli uzatılmayan, hizmet götürülmeyen hiçbir kesim bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Özellikle toplumun temeli olarak gördüğümüz aile kurumunu güçlendirecek çalışmaları önceliklerimizin başına alacağız. İnsana hizmet üreten belediyecilik yapacak, şehrimizi imar ederken nesilleri ihmal etmeyeceğiz. Aile Danışma ve Yaşam Merkezleri, Kadın ve Gençlik Merkezleri, Spor Merkezleri, Kültür ve Sanat Merkezleri, Engelli ve Yaşlı Merkezleri gibi hizmetleri en küçük yerleşim birimlerine kadar götürmeye gayret edeceğiz. Sporu, gençlerimiz başta olmak üzere, her kesimin hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirecek altyapıyı kuracak, faaliyetleri yoğunlaştıracağız. Sosyal belediyecilik çalışmalarının kalite standartlarını oluşturarak, şehrimizin her yerinde belirli bir seviyenin üzerinde hizmet verilmesini sağlayacağız.”

YATAY ŞEHİRLEŞME

“Yatay şehirleşme, partimizin yeni dönemdeki şehircilik vizyonunun merkezinde yer alacak. Şehrimizi, toprakla daha çok buluşan, mahalle kültürünü yaşatan, komşuluk ilişkilerini canlı tutan yatay mimari anlayışıyla geliştireceğiz. Bu modelle, insani hizmetlerde, yeşil alanlarda ve akıllı şehir uygulamalarındaki pek çok sorunu aynı anda çözebileceğiz. Yatay şehirleşme modelimizi şehrimizin her yerine yaygınlaştıracağız. Kentsel dönüşüm alanları ile yeni imara açılan bölgelerde, bu modele öncelik vereceğiz.”

HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM

“Halkla birlikte yönetim ilkesiyle, belediye faaliyetleriyle ilgili kararlara, vatandaşlarımızın, özellikle de muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının en üst seviyede katılımını sağlayacağız. Bilhassa, halkımızın hayatını doğrudan ilgilendirecek büyük projelerde, bu istişare yöntemini mutlaka kullanacağız. Belediyemizden hizmet alan vatandaşlarımız için bir “Şehirli Hakları” bildirgesi hazırlayacağız. Belediye sınırları içinde yaşayan herkesin katılımıyla toplanacak Şehir Meclislerinde, önemli kararları ortak akıl ile alacağız. Belediye Meclisi toplantılarının ve belediye ihalelerinin canlı yayın dâhil, herkese açık şekilde yapılması için tüm imkânların kullanılmasını sağlayacağız.”

TASARRUF VE ŞEFFAFLIK

“Tasarruf ve şeffaflık yeni dönemde belediyemizde çok daha önemli bir yönetim ilkesi haline gelecek. Hangi kaynaktan gelirse gelsin belediye bütçesine giren her kuruşta yetiminden gazisine, işçisinden yaşlısına herkesin hakkı olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız. Yatırımları ve hizmetleri yaparken kullanılan kaynağın gerekliliğini, verimliliğini, önceliğini, kalitesini titiz bir şekilde değerlendirecek, sonra adımları atacağız. Her faaliyetimizi, en başından en sonuna kadar vatandaşlarımızın gözü önünde, her türlü bilgiye, belgeye erişimin açık olduğu bir yöntemle yürüteceğiz. Belediyemizde hakka, adalete, mahşeri vicdana ve hukuka aykırı davranan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.”

DEĞER ÜRETEN ŞEHİR ELAZIĞ

“Değer üreten şehir sloganıyla hazırladığımız projelerimizle Elazığımızı bir üst aşamaya taşıyacağız.

Bugün şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın talepleri ve ihtiyaçları, daha önce şehrimizde yaşayan insanlarımızınkinden çok farklı. Eskiden ihtiyaçlar, başını sokacak bir çatı, musluğundan akacak su, ampulünü yakacak elektrik, evine ulaşacak yol gibi temel hizmetlerle sınırlıydı. Bugün ise vatandaşlarımızın temel beklentilerini, her alanda hayat kalitesinin yükseltilmesi olarak özetleyebiliriz. Bunun için şehrimizi gayrimenkul odaklı zenginleşme aracı olmaktan çıkartıp, katma değerle güçlenen bir şehir haline getireceğiz. Bir başka ifadeyle şehrimizin gayrimenkul rantıyla değil, iyilik, merhamet, kültür, sanat ürünü eserlerle değerlenmesini sağlayacağız. Şehrimizin kültürden ekonomiye tüm yönlerini analiz ettiğimiz, zayıf ve güçlü taraflarını ortaya koyduğumuz çalışmalarımız ışığında, belediyemizi değer üreten şehir anlayışıyla yöneteceğiz.”