'Şehitlere Saygı, Kahramanlara Vefa Gecesi'

Elazığ Mezre Ortaokulu öğrencileri, okullarının kuruluşunun 60. Yıl dönümünü anlamlı bir organizasyonla taçlandırarak, Şehit Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar anısına, 'Kahraman Vefa Gecesi' düzenleyecek.

'Şehitlere Saygı, Kahramanlara Vefa Gecesi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl farklı organizasyonlarla kuruluş yıldönümlerini anlamlandıran Mezre Ortaokulu öğrencileri, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Hakkari-Yüksekova’da 2016 yılında bölücü terör örgütünün düzenlediği Hendek olaylarında şehadete yürüyen Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar anısına bir program düzenliyor. Bir çocuk babası şehidin anısını yaşatmak, bugün ve gelecek nesiller adına şükran duygularını ifade etmek adına minik yüreklerin yoğun çaba sarf ederek hazırladığı vefa gecesinde, sinevizyon gösterimleri, konserler, şiir dinletileri, mehter dinletisi yer alacak. Vatan ve millet sevgisiyle çarpan güzel yürekli çocukların Şehit Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar anısına besteledikleri marşı seslendirecekleri gecede, Emrah Güllü de birbirinden değerli eserleriyle organizasyonda yer alacak.

Elazığ Valiliği, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Mezre Ortaokulu işbirliğiyle düzenlenecek geceye tüm Elazığlıların davetli olduğunu ifade eden Okul Müdürü Hayri Uğur, “Çocuklarımız vatan ve millet sevgisini çok yoğun bir şekilde hissederek, şehidimiz anısına çok değerli bir vefa programı düzenlediler. Çocuklarımızın yaşadıkları ve yaşatmaya çalıştıkları duygulara şahit olmak, geleceğe duyduğumuz güvene daha bir anlam katıyor. Tüm halkımızı hepimizin ülke ve millet adına vefa borcu bulunan şehidimizi anacağımız yavrularımızın büyük emeklerle hazırladığı vefa gecesine davet ediyorum.” dedi.

Şehit Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar anısına Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ‘Kahramana Vefa Gecesi’, 28 Aralık Cuma günü, saat 19.00’da gerçekleştirilecek.