'15 Temmuz Süreci' konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında düzenlenen ཋ Temmuz Süreci' konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı.

'15 Temmuz Süreci' konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında düzenlenen ‘15 Temmuz Süreci’ konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Kültür A.Ş tarafında organize edilen 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasına Türkiye’nin farklı illerinden 208 fotoğraf sanatçısı katıldı. 15 Temmuz darbe kalkışmasında halkın birlik ve beraberlik içerisinde darbeye karşı duruşunu konu edinen fotoğraflar juri tarafından değerlendirildi. ‘15 Temmuz süreci’ konulu fotoğraf yarışmasında yapılan değerlendirmelerde İsa Cıda tarafından çekilen fotoğraf birinciliğe layık görüldü. Yarışmada Orhan Bektaş’ın “Direniş her şeyle’ fotoğrafı ikinciliği, Elif Öztürk’ün ‘Birlikte güzeliz’ fotoğrafı üçüncülüğe layık görüldü. Toplam 702 fotoğrafın değerlendirildiği yarışmada dereceye giren ve sergileme alan fotoğraflar, 5 Mayıs’ta kapılarını açacak olan 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nda sergilenecek.

Fotoğraf yarışmasının sonuçları www.malatyakitapfuari.com ve www.tfsf.org.tr sitelerinde yayınlanacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, bu yılki fuarı 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlediklerini belirterek, "Bu kapsamda Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) işbirliğiyle ‘15 Temmuz Süreci’ fotoğraf yarışması düzenledik. Yarışmaya ilgi gösteren ve 15 Temmuz darbe sürecini kadrajlarına yansıtan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Dereceye giren fotoğrafları 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarımızda kurmuş olduğumuz 15 Temmuz şehitlerini anma çadırında sergileyeceğiz. Kitapseverlerle buluşturacağız. Yine aynı gün gerçekleştireceğiz 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarı 15 Temmuz şehitleri anısına düzenleyeceğimiz Gala gecemizde sergileyeceğiz” diye konuştu.

6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarının 5 Mayıs Cuma günü kapılarını ziyaretçilere açacağını belirten Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, “Malatyalı hemşehrilerimizi ve kitap fuarına bekliyorum. 10 gün sürecek olan fuarımıza 300 yazar ve 360 yayınevi katılacak. Konferans, söyleşi ve kültürel etkinlikler ile fuarımız dolu dolu geçecek. 120 yazarımız okullarda öğrenciler ile buluşacak. Fuara katılan yazarlarımızın imza günü etkinlikleri olacak” dedi.