'2013 Elazığ’da Yatırım Yılı Olacak'

Elazığ İl Özel İdaresi programları dahilinde ihalesi devam eden çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

'2013 Elazığ’da Yatırım Yılı Olacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Özel İdaresi programları dahilinde ihalesi devam eden çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Özel İdaresi Genel sekreteri Nazif Bilginoğlu tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında 2013 yılı içerisinde ciddi yatırımların olacağı kaydedildi. Genel Sekreter Bilginoğlu, "İl Özel İdare Genel Sekreterliği olarak 2013 yılındaki yatırım programımızın genel hatları ile ilerde daha geniş bir şekilde açıklamasını yapacağız. 2013 yılı Elazığ'a ciddi anlamda yatırım yapılacak bir yıl olacak. Özel İdare, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) bütçelerinden; Kalkınma Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Başkanlığı ve İller Bankası'ndan kullanacağımız kredilerden, İçişleri Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ödeneklerimizden elde edilen toplam yatırım ödeneğimiz 50 milyon TL'yi bulmaktadır." dedi.
 
Yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Bilginoğlu, şunları söyledi: "Sivrice–Hazar Gölü arıtma tesisi inşaatının olmaması, Harput'taki çeşmelerin restorasyonları, yine Harput'taki kültürevi (kitapevi) projesi, İş Geliştirme Merkezi(İŞGEM), Hazar Gölü İç Su Potansiyeli Geliştirme Projesi ve Gençlik Merkezi Projesi gibi çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalar kapsamında 50 milyon TL ile sadece köy alt yatırımlardaki projeler gerçekleştirilerek yatırımlar yapılacaktır. 32 adet sulama projesi, 16 adet kanalizasyon projesi, 109 adet içme suyu projesi, 26 adet sondaj işi, 60 km 1. kat asfalt yapımı, 10 km 2. kat asfalt yapımı, 150 km asfalt bakım-onarımı, 14 adet köprü, menfez gibi sanat yapıları, 5 proje kilitli parke işi, 90 km stabilize yapımı, 40 km yol bakım-onarımı
 
işlerinin uygulanması planlanmaktadır."
 
Bilginoğlu, bu projelerin bir kısmının ihalesini yaptıklarını, bir kısmında da sürecin devam ettiğini aktararak, bu işlerin büyük bir kısmını 2013 yılı içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.