3 boksör çeyrek finale yükseldi

Elazığ'da düzenlenen Ahmet Uygur Genç Erkekler ve Genç Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası devam ediyor.

3 boksör çeyrek finale yükseldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 500 sporcunun yer aldığı şampiyonada 5 sporcu ile mücadele eden Elazığ Belediyespor Boks takımında 3 boksör çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

YASİN DÖNDÜ, EMİRKAN GÜÇLÜ ve MUHAMMED HAKAN OZAN ÇEYREK FİNALDE

Şampiyonada 54 kiloda mücadele eden Elazığ Belediyespor Boks takımı sporcusu Yasin Döndü ilk maçını bay geçerken ikinci maçında Bolulu rakibi Ali Altuncu’yu mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Oldukça çekişmeli maçlara sahne olan şampiyonada 67 kiloda ringe çıkan ve ilk maçını bay geçen Emirkan Güçlü ise ikinci maçında Erzurumlu rakibi Gökdeniz Yağar’ı, üçüncü maçında ise Ankaralı rakibi Muhammet Metin’i mağlup ederek çeyrek finalde mücadele etmeye hak kazandı.

Şampiyonada çeyrek finale yükselen bir diğer sporcumuz 86 kiloda mücadele eden Muhammet Hakan Uzan oldu. İlk maçını bay geçen başarılı sporcu ikinci maçında ilk rauntta Kırıkkaleli rakibi Mehmet Yiğit Önal’ı nakavt etti.

İKİ SPORCUMUZ ELENDİ

Ahmet Uygur Genç Erkekler ve Genç Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda 86 kiloda mücadele eden Elazığ Belediyespor Boks takımı sporcularından Ahmet Çiftçi ilk maçında Bursalı rakibi Recep Sarıkaya’yı mağlup ederken ikinci maçında Fenerbahçeli rakibi Hakan Gürkan’a mağlup olarak şampiyonaya veda etti. İlk maçında Kırıkkaleli rakibini mağlup eden Aziz Mahmut Genç ise ikinci maçında Antalyalı rakibi Emir Atalay’a mağlup olarak turnuvaya veda eden bir diğer sporcu oldu.

BİLGİNOĞLU: "BOKSÖRLERİMİZE YARI FİNAL YOLUNDA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Şampiyonaya ilişkin açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı ve Elazığ Belediyespor Kulüp Başkanı Nazif Bilginoğlu, "Şehrimiz önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın talimatlarıyla Elazığ Belediyesi olarak destekçisi olduğumuz şampiyona çok güzel ve çekişmeli müsabakalara sahne oluyor. Elazığ Belediyespor Boks takımı olarak 5 sporcuyla yer aldığımız şampiyonada 3 sporcumuz çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. Yine Elazığ Belediyesi olarak destek verdiğimiz ve şampiyonada şehrimizi temsil eden  Telekomspor Kulübü sporcusu Enes Karabulut ve Cemil Döndü Boks Kulübü sporcusu Gökhan Uluğaç’ta çeyrek finale yükselerek önemli bir başarıya imza attılar. Çeyrek finale yükselen sporcularımızı tebrik ediyor, yarı final yolunda başarılar diliyorum.” dedi.

DÖNDÜ: "BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Elazığ Belediyespor Boks takımı antrenörü Cemil Döndü ise, "Böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. 4 Eylül Cumartesi günü başlayan şampiyonaya farklı illerden yaklaşık 500 sporcu katıldı. Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın destekleriyle tekrar faal hale getirilen  Elazığ Belediyespor Boks takımımız da 5 sporcu ile bu şampiyonada yer aldı. 3 sporcumuz çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi ve yarı finale yükselme mücadelesi verecekler. Şampiyonayı en iyi sonuçlarla tamamlayacağımızı ümit ediyor, bizlere destek olan ve her daim yanımızda yer alan Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.