300 yıllık tespihe değer biçilemiyor

Adıyaman'da 300 yıllık 'tarihi eser' niteliğindeki kehribar tespihine değer biçilemiyor.

300 yıllık tespihe değer biçilemiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’da 300 yıllık ‘tarihi eser’ niteliğindeki kehribar tespihine değer biçilemiyor.

Adıyaman’da Mehmet Gül’e ait olan ve en az 300 yıllık olduğu ifade edilen kehribar türü tespihe paha biçilemiyor. Tarihi eser niteliğindeki 300 yıllık tespih 4 kuşaktan sonra Mehmet Gül’e hediye edildi.

Adıyaman’da açılan fuarda sergilenen birbirinden değerli taş ve malzemelerden yapılan tespihlerin fiyatı dudak uçurtuyor. Zultanit, zümrüt, elmas, yakut, fil dişi gibi değerli malzeme ve taşlardan yapılan tespihleri görenler hayranlıklarını gizleyemiyor.

Elmastan dokuz kat daha değerli olan zultanit madeninden yapılan ve 4 renge bürünebilen tespih 25 bin dolara satılıyor. Zümrüt 50 bin, Yakut 40-50 bin, Fil dişi malzemelerinden yapılan tespih 25 bin TL’den satılıyor.

Medya Trend Fuarcılığın ‘Yöresel Ürünler Fuarı’nda birbirinden güzel ve değerli tespihleri satışa sunan İsmail Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bir çok bakan, milletvekili ve ünlü isme tespih gönderiyor.

300 yıllık tespihin sahibi olan Mehmet Gül, 15 yıldan beri kendisinde bulunan tespihin 4 kuşaktan sonra kendisine geçtiğini belirterek, tarihi eser değerindeki tespihi kendisinin de çocuklarına vereceğini kaydetti.

Tespih satıcısı İsmail Ergün, değerli taşlardan kendilerinin servet değerinde tespihler ürettiklerini belirterek, 20 ile 100 bin TL arasında değişen fiyatlarda tespihin bulunduğunu dile getirdi.

İsmail Ergün, “Zultanit dünyada tek bir madenden çıkan Türkiye’nin yerli ve milli taşıdır. Zultanit elmastan 9 kat daha değerlidir. Dünyada 4 renge giren 2 taştan bir tanesidir. Böyle bir tespihin fiyatı 20-25 bin Dolar civarındadır. Burada ki yakut madeninden yapılan tespih 20-25 bin TL civarındadır. Elimizdeki Kehribar Osmanlı kehribarı dediğimiz bir kehribar tespihidir. Tespih bir aşk içidir, bir sevda işidir. Aşkla yaparsanız başarıya ulaşırsınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tespih gönderdiklerini dile getiren Ergün, “Bakanlara, milletvekillerimize, Cumhurbaşkanımıza, bir çok ünlü sanatçıya tespih gönderiyoruz. Bizzat yerimizde de ziyaret ediyor, mağazamıza da geliyorlar. Cumhurbaşkanımız kehribar tespihi çok seviyor. Kullanmayı seviyor, hediye etmeyi seviyor. Cumhurbaşkanımıza zultanit tespihi gönderdim. Cumhurbaşkanımız da kehribarı doğal olduğu için çok seviyor” diye konuştu.