32 yıllık hasret sona erdi, Kuzova suyla buluştu

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kuzova bölgesinin 32 yıllık sorunu olan sulama probleminin çözüldüğü dile getirdi.

32 yıllık hasret sona erdi, Kuzova suyla buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Milletvekili Metin Bulut yaptığı açıklama Kuzova sulama meselesinin Elazığ açısından önemli olduğunu ve neredeyse her dönemim siyasi polemik konusu olduğunu söyledi. Sözlerine devam eden Milletvekili Bulut; “Allah'a hamdolsun 32 yıldır sadece konuşulan mesela artık sonlandı ve Kuzova suyla buluştu. Kuzova’nın suyla buluşmasıyla birlikte Allah nasip ederse 42.000 hektarlık alan suyla buluşacak orada sulu tarım yapılabilecek. Tabi ilk etapta 22.000 hektarlık alanda sulama yapılabilecek sonrasında 2018 yılında da diğer kalan 20.000 hektarlık alan inşallah suyla buluşacak” dedi.

Elazığ Milletvekili Metin Bulut dün itibariyle testlerin yapıldığını ve kanallara deneme sularının salındığını, olası eksikler ve çatlaklarla alakalı onarımın yapılmasının ardından net bir şekilde durumun ortaya çıkacağını söyledi.

Sözlerine devam eden Bulut; “Belki giderilmesi gereken, tamir edilmesi gereken başka kısımlarda olacaktır. Onlarda inşallah ivedilikle halledelim çözüme kavuşturup bu eksiklikler tamamlandıktan sonra Temmuz ayı içerisinde de öyle tahmin ediyorum ki 22.000 hektarlık alanın herhangi bir sulama sıkıntı kalmayacaktır diye düşünüyorum. Ben bu süreçte hakikaten çok yoğun emek harcayan tüm milletvekili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.  

ULUOVA’NIN SULAMA SUYU İHALESİ YAPILDI

Kuzova’nın sulama suyu ile birlikte Uluova’nında hızlı bir şekilde çözülebilmesi için neredeyse Bakanlıkların kapısını aşındırdık. İnşallah Uluova’da da yakın zamanda aynı şekilde, aynı sevinci aynı mutluluğu paylaşacağız. Malumunuz Uluova ile alakalı da ayın 30'unda ilk kısmın ihalesi yapılmıştı. İnşallah daha sonra diğer kısımlarının ihalesinin yapılmasıyla birlikte de inşaat süresi başlayacak. Uluovamızda bu Elazığ'ın çok verimli olan ovası da suyla buluşacaktır diye düşünüyoruz.

TARIM VE HAYVANCILIK ELAZIĞ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Milletvekili Metin Bulut; “Bunu önemsiyoruz çünkü tarım ve hayvancılık Elazığ açısından önemli sektörlerden bir tanesidir. On binlerce hektarlık alanımız şu anda hatalı planlamalardan dolayı bir şekilde suyla buluşamamış, bunun acilen suyla buluşması gerekiyor. Ben inanıyorum ki bu ovalarımızın hepsi hem Kuzova, hem Uluova suyla buluştuğunda Elazığ'ın ekonomisine çok ciddi şekilde katma değer sağlayacaktır.”

ELEKTRİK ENERJİSİ İLE MALİYETİ SIFIRA İNDİRMEYİ PLANLIYORUZ

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut sözlerine şöyle devam etti: “İnşallah ikinci aşamada da bu sulama projelerine enerji kaynağını sağlayacak güneş enerjisi sistemlerini de kurmaya çalışacağız. Şu anda onun üzerine Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü çok ciddi şekilde çalışıyor. Bakanımızı da Elazığ'a davet ettiğimiz de kendisine söylemiştik. Bu enerjinin hepsini güneş enerjisi ile elde edip orada kullanacak olan vatandaşımızın cebinden 1 TL dahi olsa çıkmaması için gayret ve çaba göstereceğiz. Böyle olursa kurmuş olduğumuz sistem kullananlar açısından ekonomik olacak.

Ben bir kez daha bu sulama projesinin özellikle bölgemize o zaman bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum